Petúnia
Otthon Kert

Petúnia gondozása

A hirtelen bekövetkezett tavasz mindig többlet feladat elé állítja a kertészeket is, hiszen a meleg hatására a virágok korábban fejlődnek ki. Az április általában szeszélyes, de még a májusi fagyok is nyomot hagynak a virágokon. Mit tehetünk a növényeinkkel a fagykárok után, illetve hogyan biztosítsuk a virágzó növényeink számára a tápanyag utánpótlást?

Az április mindig is a tavasz legszeszélyesebb hónapja, előfordulhat nyári meleg, de téli havas és fagyos időjárás egyaránt. A fagyok után nem csak a fagytól sérült szőlőhajtásokat, vagy a gyümölcskezdeményeket hullató csonthéjas fákkal találkozhatunk, de a virágos kertünk is odafigyelést igényel. Jó hír, hogy a természet mindig küzd és újjá éled, bízhatunk abban, hogy a fák a megmaradt terméseiket is kinevelik, azonban nem árt egy kis támogatás.

Petúnia gondozása

Növénykezelés a kertben fagykárok után

A virágaink közül a hortenzia, a rózsa, a rhododendron igényel odafigyelést. Az utóbbi esetében, ha úgy látjuk, hogy fagysérülés érte, vagy pusztán a virágzását szeretnénk meghosszabbítani, akkor ajánlott Flowers Rhododendron tápoldatot használni.

Petúnia gondozása

Az edényekbe kiültetett egynyári virágok, de a petúnia és a muskátli sem elégszik meg a csak vízzel történő öntözéssel. A dús levelű, virágzó muskátli és petúnia gondozása nem bonyolult, csak annyit kell tennünk, hogy legalább hetente a talaj felső rétegéből kimosott tápanyagokat tápoldatozással pótoljuk. Ennek hiányában a növények sínylődnek. Javasolt Flowers Muskátli tápoldatos lágyvízzel a szükséges tápanyagot pótolni.