Szépség

Mommy Makeover: ezt kell tudni a szülés utáni átalakításról

Minden anya tudja, hogy a gyermekvállalás megviseli a testet. A súlygyarapodás miatt megnyúlhat a bőr a hasi területen, a mellek is megereszkednek, és maradhatnak vissza extra kilók, amelyektől nem mindig könnyű megszabadulni. Bár úgy tűnik, hogy néhány szerencsés néhány hét alatt visszanyeri régi alakját, sok anyukánál viszont ez még helyes táplálkozás és testmozgás mellett sem történik meg. Ilyen esetekben jelenthet megoldást az úgynevezett Mommy Makeover műtét, más néven az „Anyuka plasztika”. Milyen beavatkozásokról van szó, és miben segíthetnek ezek az eljárások?

Mi az a Mommy Makeover?

A Mommy Makeover egy sor plasztikai eljárást jelöl, amelyek célja a terhesség előtti testalkat helyreállítása és az önbecsülés növelése. A siker a választott plasztikai sebész szakértelmétől és a kijelölt eljárásoktól függ, amelyek körébe jellemzően a hasplasztika, a mellfelvarrás, illetve a mellnagyobbítás implantátummal, valamint a zsírleszívás szokott tartozni.

A megfelelő előkészületek és az utókezelés, például a táplálkozásra és a gyógyszerekre vonatkozó utasítások betartása, valamint a műtét utáni családi vagy baráti segítség biztosítása kulcsfontosságú. Míg bizonyos eredmények azonnal láthatóak lehetnek, a teljes átalakulás hónapokig is eltarthat. Külön beavatkozások keretében extra műtétek is választhatóak az eljáráscsomaghoz, így például felsőszemhéj plasztika, amely megfiatalítja a szem környékét, illetve kisajakplasztika, amely az intim területek harmonikus megjelenését biztosítja.

Mik a beavatkozások feltételei?

Nem mindenki számára ajánlott a Mommy Makeover.

  • Először is egészségesnek kell lenned, emellett a testsúlyodat is viszonylag stabilan kell tartani hozzá.
  • Legalább hat hónapot kell várni a legutóbbi szülés után, hogy a szervezeted regenerálódhasson.
  • Akkor sem érdemes elvégeztetni a műtéteket, ha még több gyermeket tervezel, hiszen egy újabb terhesség felülírhatja az elért eredményeket.

A megfelelő sebész kiválasztása

A megfelelő sebész kiválasztása rendkívül fontos a sikeres műtét érdekében. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek a legjobb orvos megtalálásában:

  • Győződj meg róla, hogy a választott sebész rendelkezik a szükséges szakmai tapasztalattal a tervezett beavatkozások terén. Kérdezz utána, hány ilyen típusú műtétet végzett már, és nézd meg a korábbi páciensek véleményeit és eredményeit.
  • Kérj időpontot személyes konzultációra a sebésszel, hogy feltehesd a kérdéseidet. Így lesz egy benyomásod arról, hogy mennyire komfortos számodra az orvos viselkedése, és mennyire érzed vele magad biztonságban. Ne habozz megosztani az elképzeléseidet és a félelmeidet a konzultáció során. Az alapos kutatás és a jó kapcsolat megteremtése segíthet a Mommy Makeover műtét sikerességében.

Ha biztosra akarsz menni: Spirit Plasztika!

A megfelelő plasztikai sebészet kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen fontos, hogy orvosodban és stábjában is 100%-ig megbízz nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Keresd fel a Spirit Plasztikai Sebészetet, ahol Dr. Vancsó Péter és csapata a személyes konzultáció során minden kérdésedre megnyugtató választ ad, hogy a beavatkozás előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a kívánt céljaidat!

Fotók forrása: Freepik