botox kezelés
Egészség Szépség

Új trendek az esztétikai gyógyászatban

Nehéz előre megjósolni a trendek alakulását, főleg egy olyan dinamikusan változó területen, mint az esztétikai orvoslás, mely magába foglalja a plasztikai sebészeten túl az olyan kevésbé drasztikus beavatkozásokat is, mint a hialuronsavas ráncfeltöltés, botox kezelés, emelőszálas arckontúrozás, vagyis az orvos esztétikai beavatkozások.

A social media világában nemcsak a szakemberek véleménye számít, a trendek alakulását erősen befolyásolja az influencerek, celebek véleménye, az általuk kipróbált, kedvelt kezelések gyorsan a figyelem középpontjába kerülhetnek.

2017 óta fokozott népszerűségnek örvend az intim terület rejuvenációja, mely  a vaginális izomtónus javítása lézeres eljárással. A beavatkozást követően jelentősen javul a gyermekszülés következtében, vagy menopauza után csökkent izomtónus. Ugyanígy a kemoterápia, vagy méheltávolítás utáni állapotban is segíthet. Egyre többen vállalják nyíltan a celebek világából, hogy hasonló kezelésen estek át, úgy mint Kim Kardashian, Mel B, vagy Danielle Lloyd, hogy csak néhányat említsünk közülük.

botox kezelés

Növekvőben van a férfi páciensek száma is, akik élnek az esztétikai kezelések lehetőségével. Az Amerikai Plasztikai Sebészeti Társaság által végzett legújabb statisztika alapján az összes plasztikai sebészeti beavatkozás 8 %-át, a kevésbé drasztikus, úgynevezett minimál invazív orvos esztétikai beavatkozások 13%-át végzik férfi páciensek körében. A férfiak által leggyakrabban kért beavatkozások a botox kezelések, orvosi mélyhámlasztás, csakúgy mint a szemhéjplasztika és a zsírleszívás.

Általánosságban elmondható, hogy a női páciensek előnyben részesítik a kevésbé invazív, természetes alapanyagokat, vagy saját szöveteket felhasználó eljárásokat, így a glam stílus háttérbe szorulásával a természetes hatás elérése a cél. Például az emlőplasztika területén a kisebb implantátumok, vagy éppen az implantátum eltávolítás, ill. a nem implantátum alapú mellnagyobbítási eljárások felemelkedőben vannak. Egyre nagyobb teret hódít az un. Drakula terápia, vagy a saját zsírfeltöltés. Egyre  népszerűbb a hialuronsavas töltéssel végzett orrplasztika is.

botox

Itt kell megemlíteni a  villanófényes, vagy lézeres arcfiatalítási eljárásokat, de továbbra is tartja előkelő helyét a szájfeltöltés, illetve a hasfeszesítő kezelések, például bioszálakkal, melyek a 2019-es évben nagy áttörést jelentettek.

A celebvilág által felkapott kezelések nagy érdeklődésre tarthatnak számot, azonban jó ha tudjuk, hogy az orvos esztétikai kezeléseket mindig személyre szabottan, a páciens igényeit és adottságait szem előtt tartva kell elvégezni, hogy utána is jól érezzük magunkat a bőrünkben.