Nespresso
Vásárlás

Nespresso

Az egyéni kávézási szokások sokat változtak az elmúlt években. Egyre többen nyitottak olyan megoldásokra, amelyek egyszerűen kezelhető és tökéletes kávét eredményeznek. A Nespresso világelső a kávégépek és kávékapszulák fejlesztésében, 28 féle kávét tartalmazó kínálatát 6 kávécsalád alkotja, intenzitása, és ízvilága szerint 12-12 féle kapszula közül lehet választani. A Nespresso Boutique-jába betérve újgenerációs megoldásokban gazdag vásárlói élményen túl kávékóstolásban lehet része a vásárlóknak.

A kávé, mint ital a víz után a legkedveltebb italnak számít az egész világon. Habár a kávézás kultúrája Európából, Olaszországból indult, a kávét Etiópiában fedezték fel és a kereskedelem és gyarmatosításon keresztül jutott el a különböző földrészekre. Élénkítő hatása miatt, amely koffeintartalmának köszönhető, sokan fogyasztják különösen a reggeli órákban, viszont jelentős azoknak a száma, akik kedvtelésből, az íze miatt rajonganak érte a nap bármelyik szakában.

Nespresso

A Nespresso története több mint 30 évvel ezelőtt egy innovatív ötlettel kezdődött, amelynek az volt a célja, hogy bárki az otthonában speciális gépek nélkül élvezhesse a tökéletes espresso kávézás lehetőségét. A Nespresso hosszas kutatások alapján hozta létre és tökéletesítette a kapszulás rendszerét. A cég azóta is innovatív megoldásokat használ annak érdekében, hogy a fogyasztóknak tökéletes otthoni kávézás élményét nyújtsa.

A Nespresso kapszulába zárt kávéőrlemények gondos válogatást és hagyományosan pörkölt Arabica vagy Robusta kávészemekből készülnek.

A lausanne-i székhelyű Nespresso 80 országban van jelen, hazánkban 8 állandó, és 2 időszakos mini boutique áll a vásárlók rendelkezésére, amelyek budapesti üzletközpontokban, az Andrássy úton, és Győrben található. Az üzletekben kávészakértők állnak a rendelkezésre, akik a kávégépekkel kapcsolatos használati utasítás és tanácsokon túl ismerik a kávék jellegzetes tulajdonságait és segítenek eligazodni a kávékapszulák ízvilágában, és a termékcsaládok között. Az üzletekben a vásárlóknak lehetőségük nyílik a kávék kóstolására.

Nespresso

A Nespresso kávéválasztéka

 A Nespresso28 féle kávét tartalmazó kínálatát 6 kávécsalád alkotja.

Intenso kávéválaszték- Ristretto vagy espresso csészéből ajánlott a fogyasztása.

A tapasztalatok szerint a hazai vásárlók az erős és intenzív kávét kedvelők közé tartoznak, és leginkább a Roma, Ristretto, Arpeggio és a Kazaar kapszulákat vásárolják előszeretettel.

Espresso kávéválaszték- espresso csészéből ajánlott a fogyasztása.

Lágy telt, és kiegyensúlyozott ízek kedvelői a Livanto, Capriccio, Volluto és Cosi kapszulái közül választhatnak.

Master Origin kávéválaszték

Az ültetvényekről származó inspirációk eredménye a gyümölcsös kávékülönlegességek, mint a Colombia, Ethiopia, Nicaragua, India és Indonesia.

Lungo kávéválaszték- nagy csészéből ajánlott a fogyasztása.

Gazdag ízvilágot és eltérő intenzitást képviselnek az Envio Lungo, Fortissio Lungo, a Linizio Lungo és a Vivalto Lungo kapszulái.

Decaffeinato kávéválaszték

Vivalto Lungo, Volluto, Arpeggio és Ristretto kávék koffeinmentes változataiból lehet választani.

Barista Creations kávéválaszték

A természetes aromákkal ízesített kávék Vanillio, Ciocattino, Caramelito, Corto, Scuro és Chiaro kapszulákban fogyaszthatóak.

A Nespresso kávék választéka az intenzitásuk szerint 0-12-ig terjed. Az aroma profilja szerint három fő profil: a gyümölcsös, a kiegyensúlyozott, és az intenzív csoportok további különleges alcsoportokból történő válogatást kínálnak.

Nespresso

A környezetvédelem és fenntarthatóság több szinten valósul meg. Egyrészt a belsőépítészeti elemek közé a kávézaccból készült pultfelületek tartoznak, a bútorzat kizárólag újra-erdősítési programokból származó faanyagokat tartalmaz.

Másrészt kialakításra kerültek a használtkapszula gyűjtőpontok is. A gyűjtőtasakokban beérkezett kapszulákat feldolgozzák, és újra hasznosításra kerülnek. A kávézacc komposztálásra kerül, alumínium kapszulák pedig hazai termékek alapanyagaként hasznosul.

A Nespresso számára a jelen eredményeivel nem zárult le a fejlődés. A kutatások folyamatosan zajlanak, és keresik az újabb termőterületeket. Ennek eredménye a limitált kávékülönlegességek, amelyek új színt visznek a kávérajongók életébe. A vállalat célja, hogy ne csak a háztartások, részesüljenek a kiváló minőségű kávé sztenderd, de kialakított olyan kávérendszert, amely lehetővé teszi a nagyobb mennyiségű kávék előállítását.

A cég hivatalos oldalán a Nespresso.com oldalon az érdeklők számos érdekes és hasznos olvasnivalót találnak a kávézással kapcsolatban, és a weboldalon keresztül online vásárlásra nyújt lehetőséget. Részletes útmutató áll rendelkezésre a kávégépek használatával, és karbantartásával kapcsolatban. A Nespresso telefonos ügyfélszolgálata ingyenesen hívható telefonszámon biztosítja, hogy szakértők a hét minden napján a vásárlók rendelkezésére álljanak, ha a kávégépekkel kapcsolatban azonnali technikai probléma merülne fel.