Castelletto Di Montebenichi kAstély
Utazás

Csodaszép kastélyszállók Európában

Ebben a „műfajban” mi, magyarok sem kullogunk a sor végén, de most szétnéztünk határainkon túl is, mire számíthatunk, ha szobát foglalunk egy kastélyban, ill. kastélyszállóban? Egyáltalán nem biztos, hogy drágább, mintha egy jobb hotelt választunk. Európában a legtöbb kastély, melyben vendégeket szállásolnak el, épp ugyanolyan árkategóriájú, mint a 4*-os hotelek java. Nagy különbség viszont, hogy gyakran jóval többet nyújtanak, mint a megszokott hotelek, hisz más a környezet, a hangulat, a falak sugallata, a vendéglátás és a kultúra is.

A mesebeli kastélyokat nem kell túl messze keresnünk határainkon túl sem. A Schloss Obermayerhofen Stájerországban található, egy roppant elegáns kastély, mely saját gourmet étteremmel is rendelkezik, örvendeztetve ezzel a gasztronómia iránt rajongókat. A kastély elegáns és meleg, a szobáiban gyönyörű berendezéssel marasztalva a vendégeket, csodás kilátást biztosítva a tájra is. Sétálhatunk a kastélykertben, bejárhatjuk a környéket lovaskocsin, és akár az esküvőnket is szervezhetjük ebbe a romantikus kastélyszállóban.

Schloss Obermayerhofen

Van egy kastély Németországban, mely szállóként, ill. amolyan diákszállóként is működik: a Jugendherberge Burg Stahleck egy szikla csúcsán áll. Olyan, mint egy erőd, kilátással a Rajnára. Tiszta és lakályos, szívélyes vendéglátással bír, egyszerű szobáiban emeletes ágyak találhatók.

A Ten Berghe kastély már messzebb, Belgiumban található, s kívülről és belülről is lélegzetelállító. Várárok veszi körül, megfizethető szolgáltatást biztosít és teljességgel lenyűgöző. Az étkezőben egy hatalmas kandalló áll, meseszép fakazettás mennyezet és faburkolat díszeleg a falakon körbe-körbe. A kastély csak 15 percre van autóval Brugge városától, mely remek kirándulóhely lehet.
Ha Spanyolországban járunk, az ország legszebb városa, Barcelona mellett a Parador Cardona-ban is érdemes megszállnunk. A középkori hangulatú hotel belülről kényelmes szobákat, edzőtermet, szaunát, múzeumot, egy középkori hangulatú étkezőt, és egy kávézót rejt magába. Azaz: találkozik a múlt és a modern jelen. Az ide érkezőknek minden esetben feledhetetlen élményt nyújt.

Castelletto Di Montebenichi

Ha még ettől is több luxusra vágyunk, vegyünk ki egy szobát Olaszországban, a Castelletto Di Montebenichi-ben, Chiantiban. A bútorozása királyi, antik berendezési tárgyak díszítenek minden egyedi szobát. Úszómedencével és csodás kilátással várják az érkezőket a kis szigetre, ahol bérautóval is könnyedén közlekedhetünk az olykor ködös alkonyatban.