Monaco
Utazás

Monaco látnivalók

A Monaco hercegség egy kicsi városállam, a világ második legkisebb országa, helyileg Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia Riviérán.

A Monte-Carlo Casino 1878-ban épült, építésze Charles Garnier volt. Ide csak 18 éven felüliek léphetnek be, de csak megfelelő öltözékben. Az épület kívülről és belülről is lenyűgöző, a mennyezetét domborművek és aranycirádák díszítik.

Monaco

A monacói Katedrális egy kissé modern épület, ezt is érdemes megnézni. Neoromán stílusban épült, és benne őrzik több korábbi monacói herceg sírját. A fehér kőből emelt Katedrális szomszédságában egy gyönyörű park is látható, innen Monaco második kikötőjére, és a színes házakra gyönyörű kilátás nyílik.

A Hercegi Palota a Monaco mindenkori hercegének és családjának a lakhelye. A palota az építése után még erődítményként szolgált. A Hercegi Palota egy hatalmas komplexum, főudvarral, több toronnyal és épülettel, szalonokkal, kápolnával.

Különleges látványosság az Oceanográfiai Múzeum, az Akváriumot Albert herceg alapította, egy óriási monumentális, több szintes múzeum. A benne levő a Földközi-tenger színes, szép halai, polipjai, és murénái valóban csodálatosak.

Monaco

Monacoban a Japánkert a Grimaldi Forum melletti, a Casinótól rövid távolságra található. A kert szépségét fokozzák a benne kialakított tavacskák, vízesések, egzotikus fák, növények, és virágok.

Jardin Exotique de Monaco egzotikus kert rengeteg kaktuszféle és egy földalatti cseppkőbarlang otthona. A barlangban őskori leleteket fedeztek fel, mely a kert múzeumában megtekinthetők.

Café de Paris a város első kávézója volt, 1868-ban az alapításakor még Café Divannak hívták. A kávézót csak 18 éven felüliek látogathatják!

Monaco

Monte-Carlo Operaház építője Charles Granier volt. Miután ezt a csodát megépítette felkérték a tervezőt a Párizsi Operaház megépítésére is.

Utazás Franciaországban

Párizs látnivalók

Côte d’Azur látnivalók

További Kirándulástippek

Motor Valley

Bledi-tó látnivalók

Egynapos tengerparti kirándulás Sevillából