Étel - ital

A gombák érdekes világa

Nem is növény, nem is állat, mégis a legtöbb fajtájuk ehető, kutatásukkal pedig egy külön tudományág, a mikológia foglalkozik. A gombák varázslatos világa igazán nem mindennapi, számos filmet forgattak már különleges életmódjukról. Hiába tudjuk, hogy nem növények, a laikusoknak mégis nehéz őket külön kezelni a növényektől, hiszen küllemre annyira hasonlítanak rájuk. Életmódjuk, felépítésük azonban teljesen […]

gyömbér
Egészség Étel - ital

A gyömbér hatása – Az immunrendszer könnyen felturbózható a gyömbér segítségével

Az immunrendszer erősítése különösen az évszak változásával kerül előtérbe, a hűvös idő beköszöntével a szervezet is támogatásra szorul. A vitaminok és az étrend kiegészítő készítmények mellett olyan termékek is számításba jöhetnek, amelyek szinte minden háztartásban megtalálhatók, illetve könnyen és olcsón elérhetők a boltok polcain is.

Goji bogyó
Étel - ital

Goji bogyó? Átverés vagy csodaszer?

A goji bogyó elképesztően gazdag létfontosságú tápanyagokban, ráadásul mindezeket az emberi szervezet számára a legmegfelelőbb arányban és a legjobban feldolgozható formában tartalmazza.

Amerikai palacsinta
Étel - ital

Amerikai palacsinta recept

Az amerikai palacsinta az amerikai reggeli fogásai közé tartozik, a tápláló finom fogás világszerte nagy népszerűségnek örvend.

házi krémes
Étel - ital

Házi krémes

25 dkg margarint 8 dkg liszttel összegyúrunk, tégla alakúra formázzuk, és hideg helyre tesszük.

chia mag
Étel - ital

Chia mag hatása

A chia mag egy fantasztikus tápanyagforrás számunkra, hiszen rengeteg létfontosságú vitamint, ásványi anyagot, antioxidáns vegyületet és más egyéb nélkülözhetetlen anyagot tartalmaz. Egyik kiemelkedő tulajdonsága egyedülállóan magas Omega-3 tartalma, mely zsírsavak esszenciálisak, azaz létfontosságúak számunkra. Az Omega-3 zsírsavak alapvető fontosságúak a szív-és érrendszer és az agy egészséges működéséhez. A chia magban átlagosan 25%-os arányban találhatóak meg […]