ezüst gyűrű
Vásárlás

Ezüst gyűrű: kit illik vele meglepni?

Az ékszer több, mint egyszerű testdísz. Akár anyaga, formája, a benne foglalt ásvány vagy az ajándékozó személy miatt, de többletjelentéssel bír számunkra.

Azt, hogy kinek melyik alkalomra, milyen ékszert választunk, több tényező határozza meg. Vizsgálódjunk most a másik irányból! Ha rálelünk egy gyönyörű ezüst gyűrűre nézelődés közben, kinek ajándékoznánk szívesen? Gondolkodjunk közösen!

A gyűrű szimbolikája

A gyűrű a maga zárt alakjával, folytonos vonalvezetésével az örökkévalóság kétségbevonhatatlan szimbóluma. Ezen jelentéstartalma miatt húzzák a házasulandók az oltár előtt egymás ujjára az arany karikagyűrűt örök szerelmük jeléül.

Az életben, szerencsére, nem csak a szerelemnek “kell” örökké tartania. Egy igaz barátság, jó testvéri viszony sokszor erősebb tud lenni a párkapcsolati kötődésnél is. Haverja, ismerőse rengeteg lehet egy embernek, de az igaz barátok számát a két kezünkön meg tudjuk számolni. S ez így van rendjén. A barátság kölcsönös törődés, felelősség. Csak annyi barátot vállaljunk fel, amennyiről mi is tudunk gondoskodni! Az élet gyakran földrajzilag is távolra sodor embereket egymástól, vagy a családalapítás, munka nem hagyja a barátokat olyan rendszeresen találkozni, mint korábban. Azért, hogy a felépített kapcsolat ne veszítsen jelentőségéből, s emlékezzenek a tagok a régi élményekre, beszélgetésekre, kalandokra, egy-egy közösen kiválasztott ezüst gyűrű tökéletes jelképe és emlékeztetője lehet viselőinek.

A barátság szorosabb kiadása, amikor testvérek között alakul ki ilyen bizalmi kapcsolat. Ez nem olyan gyakori, mint amilyen egyértelmű, hogy lennie kéne. Optimális esetben a testvérek egymás egyik legnagyobb bizalmasai. A gyermekkori élmények emlékére megható ajándék lehet az ezüst gyűrű akár az egyik testvér házasságkötése alkalmából, de a szeretet ünnepe vagy egy születésnap is nagyszerű alkalmat kínál a kapcsolat örökösségét jelképező gyűrűk az ajándékozásra.

Ami pedig ennél is szorosabb, az a szülő-gyermek viszony, melyet semmiféle ember alkotta hivatalos eljárás nem tud feloldani. Ilyen kapcsolatok megerősítésére ugyanúgy helyénvaló egy-egy jól kiválasztott ezüst gyűrű ajándékozása. Érdemes az ilyen meglepetéseket fontosabb alkalmakra időzíteni, hogy megemeljük annak jelentőségét: például ballagás, 18. születésnap, érettségi, diplomaosztó vagy a gyermek szülővé válása.

Hosszabb utazások előtt szintén szimbolikus ajándék az ezüst gyűrű ajándékozása szerettünk részére. Egy bele gravírozott üzenettel még személyesebbé tehetjük az ékszert. A gyűrű jelen esetben is a kapcsolat végtelenségére, tartósságára, az egymásnak ígért hűségre utal.

A fentiek ellenére a szerelmet se zárjuk el az ezüst ékszerek elől! Egy szerelmi kapcsolatnak több szintje létezik. Van az a pont, amikor mindkét fél érzi, hogy ez több, mint egy tiniszerelem, de a házasság még korai lenne. Nyugodtan lepjük meg ilyenkor párunkat egy szép ezüst gyűrűvel. Ezzel jelezhetjük érzelmeink komolyságát, őszinteségét, ugyanakkor nem kérjük még örök elköteleződésre választottunkat.

Miért is az ezüst?

Az arany gyűrűk már jó ideje a házasságkötés szimbólumai. A lényeg a folytonos vonalvezetés, de az arany ritkasága, szépsége, spiritualitása is hozzájárul az esemény színvonalának emeléséhez. Bár az ezüstöt általában a második helyre szorítja sárgán csillogó kollégája, a gyakorlatban az ezüst ékszerek közkedveltebbek, főleg a fiatalabbak között.

A fent említett alkalmakkor célszerűbb ezüst gyűrűt választani az arany helyett! Kivéve, természetesen, ha az ajándékozott csak azt hajlandó elviselni magán.

A fenti eseteket illetően az ezüst mellett több érv is szól:

  • Az arany gyűrű maradjon a házaspároké!
  • Az ezüst csillogása könnyedebb; olyan kapcsolatokat képvisel, melyek biztosítják a stabil érzelmi hátteret az élet megpróbáltatásai során.
  • Az ezüstös fény a jövőbe mutat még jobban hangsúlyozva adott kapcsolat végtelenségét.
  • Fiatalos üdeséget sugároz magából, mely segíti az emlékeket motiváló gondolatként érvényesülni, s nem engedi viselőjét melankóliába süppedni.
  • Anyagilag szerényebb árfekvése mind az ajándékozó, mind az ajándékozott számára kényelmesebb.

Legyen gyűrű! Legyen ezüst! Válogassunk bátran a végtelen szeretet jegyében!