háztartási gépek
Otthon

Milyen gépek kellenek egy új otthon berendezéséhez?

Ha az ember új otthonba költözik, az első érzés valószínűleg a boldogsággal vegyes izgalom lesz számára. Ez így is van rendjén, később viszont előkerülnek az új feladatok, az élhető környezet kialakításának kihívása. Ennek fontos pontja, hogy felszereljük otthonunkat a mindennapokat segítő eszközökkel, gépekkel. De mire lesz szükség? Segítünk!

Az alapvető gépek

Az új otthon berendezésénél vannak olyan elektromos eszközök, amelyek az alapfelszereltség részét képezik, majd ha ezek megvannak, a pénztárca vastagságától függően el lehet gondolkozni a luxust jelentő gépek beszerzésén – ezek mindegyike elérhető az Alza kínálatában. Mindenképpen az alapcsomagba tartozik a hűtő, illetve a fagyasztó, ezeket egyben, kombinált formában is be lehet szerezni. Nehéz elképzelni napjainkban modern otthont ezek nélkül, hiszen az ételek tárolása kulcskérdés. Ugyanígy szükség lesz főzőlapra és sütőre – ebben az esetben is beszélhetünk két külön eszközről, de kombinált megoldásról, tűzhelyről is. Ezek a mindennapi ételek elkészítéséhez elengedhetetlenek. Az alapvető gépek közé kell még sorolni a mosógépet, hisz a kézzel történő mosás már igencsak kiment a „divatból”, ráadásul ez az a háztartási feladat, amelyen a legtöbb időt lehet megspórolni gépiesítéssel. Határeset, de talán szintén a fix eszközök közé tartozik a mikrohullámú sütő, még akkor is, ha enélkül azért el lehet képzelni egy komfortos otthont.

A luxuseszközök

Minden háztartási gép a kényelmet, a feladatok egyszerűsítését szolgálja, de ezek között is találunk olyat, ami a luxuskategóriát képviseli. Mire gondolunk? A mosógépet kiegészítő szárítógép például ide tartozik, hisz tulajdonképpen a teregetést váltja ki, ami nem egy lehetetlen feladat, mégis egyre népszerűbb a masina. Amikor a szigetelt házak korát éljük, különösen nagy a jelentősége, hiszen nem engedi a légtérbe a párát, így elejét lehet venni egy esetleges penészedésnek. Hasonlóan hasznos, de nem elengedhetetlen gép a páraelszívó, amely a szagoktól és a párától kímél meg a konyhában, élhetőbb környezetet garantálva az ott lakóknak. Ha ezek megvannak, tovább lehet menni a légkondicionáló, illetve a borhűtő vonalán, ám ezek már tényleg olyan eszközök, amelyek az extra kategóriába esnek.