poloska
Állat

Poloska

Az elmúlt években számos olyan kártevő szaporodott el az Unió területén és hazánkban, amelyek a korábbi években ismeretlenek voltak.

komondor
Állat

Ősi magyar kutyafajták: a komondor

A kuvaszt és a komondort a honfoglaló magyarok hozták magukkal nyájaik mellett. A kuvaszt vadászatra és terelésre, a komondort őrzésre használták. Mindkettő bátor, kemény kutya, mely szeretetteljes, de határozott gazdák kezébe való. A magyar vizslát a 14-15. században a pannon kopó egyes változataiból alakították az apróvad vadászatára.

brit rövidszőrű
Állat

Macskafajták: Öt legjobb macskafajta, ha barátságos játszótársat szeretnél gyermekednek

A gyermekes családok körében gyakran felmerülő kívánság, hogy a gyermek házi állatot szeretne. Ilyenkor a szülők általában hosszas mérlegelés után döntenek a macska mellett. Rengeteg macskafajta létezik, azonban a kiválasztásánál érdemes különböző szempontok alapján mérlegelni.

macska
Állat

Macska tartók kis ABC-je

A macska, mint egyéniség Kevés macska tulajdonos szorul győzködésre a téren, hogy az ő házi kedvence egy jellem. Mindegyik az, egyedi, megismételhetetlen, nagy általánosságban mégis hordoznak közös jellemvonásokat.

Állat

20 népszerű név a tacskó kutyádnak

Egy zabálnivaló tacskó kutya gazdája lettél? Esetleg még csak tervezgeted, hogy magadhoz veszel egyet? Akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy milyen nevet adsz neki?   A névválasztás nem mindig egyszerű feladat, hiszen fontos, hogy jól hangozzon, hogy passzoljon az új kiskedvenchez, és tudd vele azonosítani. A mostani írásunkban segítünk a névválasztásban és 20 névötletet is adunk […]

kutya-hoguta
Állat

Kutya hőguta! Megelőzés, odafigyelés mindenekelőtt!

A nyár – mindamellett, hogy legtöbbünk alig várja minden évben – nem csak móka és kacagás, komoly fenyegetés is egyben, ha felelőtlenek vagyunk. Számunkra is és a háziállatainkra is, sőt. Ők sokkal inkább vannak kitéve a kánikula okozta ártalmaknak, teljes mértékben ránk vannak utalva, hiszen nem tudnak magukról gondoskodni.

Kutyasampon
Állat

Kutyasampon

Amíg akár csak pár évvel ezelőtt furcsán néztek az emberre, ha kutya samponnal fürdette házi kedvencét, ma már ezen termékek elterjedése és használata egyáltalán nem szokatlan. Köztudott tény, hogy háziállataink bőre és szőre más jellegű törődést igényel, más tápanyagokra van szüksége, mint az embereknek.

Állat

Izület kutyáknál

Szokták volt mondani, hogy a kutya hasonlít a gazdájára. Sokan tapasztaltuk, tapasztaljuk ezt minden nap mi, kutya gazdik. Egy nézésben, habitusában, vagy viselkedésében sokan felfedezhetjük magunkat kedvenc négylábúnk esetében. Jelen írásunkba is illik ez a megállapítás, ugyan kicsit másképp: a kutyák egészség tekintetében ugyan azokkal a problémákkal néznek szembe életük során, mint az emberek. Illetve […]