Állat

20 népszerű név a tacskó kutyádnak

Egy zabálnivaló tacskó kutya gazdája lettél? Esetleg még csak tervezgeted, hogy magadhoz veszel egyet? Akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy milyen nevet adsz neki?

 

A névválasztás nem mindig egyszerű feladat, hiszen fontos, hogy jól hangozzon, hogy passzoljon az új kiskedvenchez, és tudd vele azonosítani.

A mostani írásunkban segítünk a névválasztásban és 20 névötletet is adunk neked, hogy gyorsan megtaláld azt az egyet, amit tökéletesnek érzel.

A tacskó kutyák jellegzetességei

A tacskó kutyákat mindenki ismeri. Jellegzetesen hosszúkás testükről és a rövid lábaikról lehet felismerni őket. A testükhöz képes meglehetősen hosszú hátuk van, ami miatt sokan „sausage dognak“, azaz kolbászkutyának nevezik őket. Rövid lábaik ellenére fürgén mozognak, főleg fiatal korukban. Ha pedig szagot kapnak, akkor addig mennek, amíg meg nem találják a szag forrását. Ez nem véletlen, a tacskók ugyanis cuki kinézetük ellenére igazi vadászkutyák. A “tacskó” szó jelentése kisméretű vadászeb. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak vadászkutyaként lehet tartani. Ez a kutyafajta nagyon kedvelt családok körében, akik szeretnének egy igazi, hűséges négylábút, aki szívvel-lélekkel védik otthonukat. A tacskók nagyon jól alkalmazkodnak, emiatt pedig bármilyen életmódot folytató családba hamar be tudnak illeszkedni. A gyerekeket kifejezetten szeretik, de a többi családtaggal, akár idősebbekkel, nagymamával, nagypapával is jól kijönnek.

Erre figyelj névválasztáskor

Ne feladatként tekints a megfelelő név kiválasztására, hanem szórakozásként. Bátran szólj a barátoknak, családtagoknak, kérd ki a véleményüket, hogy szerintük melyek a legjobb tacskó nevek? Fontos, hogy végül olyan név mellett dönts, ami illik az adott fajtához és a kutyus személyiségéhez. Ezt persze nem tudhatod anélkül, hogy ne figyelnéd meg őt. Sokat játszik és szeret szélsebesen rohangálni az udvaron? Igazi pocok vadász, aki addig megy a nyomok után, amíg fel nem kutatja a rágcsálókat? Hihetetlenül nagyokat tud ugrani, a fülei meg közben le-föl járnak? Ha kifárad, akkor nagyokat tud horpasztani és még horkol is? Ezek a jellemzők mind-mind segíthetnek abban, hogy kiválaszd számára a tökéletes nevet. Ha van egy, ami nagyon tetszik, akkor írd fel magadnak, mondd ki többször egymás után. Figyeld meg, hogy mennyire könnyű kiejteni. Párosítsd az ül, fekszik, pacsit ad “vezényszavakkal” is, így milyen érzést kelt benned a név? Előfordulhat, hogy a hosszabb tacskó nevek tetszenek meg, ez esetben gondold át, hogy milyen becenevet választanál hozzá.

Íme, az általunk ajánlott tacskó nevek

Ha névválasztáskor az új kiskedvenced méretét, testfelépítését veszed alapul, akkor jó név lehet az Apróláb, a Bogyó, Tökmag, Mazsola vagy a Borsó. Ha inkább a személyiségére alapozol, akkor legyen Merész, Bátor, Kópé, Zsivány, Komisz vagy Csibész. Annyire édes, hogy nem tudsz betelni vele? Akkor a Bonbon, Zserbó, Minyon vagy a Csoki is szuper név lehet számára. Éjjel-nappal tudna edni és imádja a jutalomfalatokat? Akkor hívd Falánknak vagy Pocaknak. Állandóan azt látod, hogy fut-szalad, siet valahova? Akkor mit szólnál a Szélvész vagy a Spuri névhez? Úgy el tud fáradni, hogy utána órákon keresztül alszik? Akkor hívd Szundinak.

Ne feledd, azt a nevet válaszd, ami a leginkább illik a kutyusodhoz és amit te is szívesen mondasz neki, akár napjában többször is. Ha bizonytalan vagy, akkor nyugodtan gondolkodj rajta még pár napot. Hallgass a megérzéseidre, hogyan hívnád magadhoz legszívesebben? Mit mondanál neki, amikor megszólítod? Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni és már nem érzed olyan nehéz feladatnak a névválasztást.