brit rövidszőrű
Állat

Macskafajták: Öt legjobb macskafajta, ha barátságos játszótársat szeretnél gyermekednek

A gyermekes családok körében gyakran felmerülő kívánság, hogy a gyermek házi állatot szeretne. Ilyenkor a szülők általában hosszas mérlegelés után döntenek a macska mellett. Rengeteg macskafajta létezik, azonban a kiválasztásánál érdemes különböző szempontok alapján mérlegelni.

Az állat kedvelőemberek nagy általánosságban két részre oszthatók: az egyik csoport rajong a macskákért, a másik pedig kifejezetten ellenséges velük szemben-ők kifejezetten kutya pártiak. Ha megkérdeznénk őket, biztosan azt állítanák, hogy a macskák olyan jellegzetes tulajdonságai miatt ellenszenvesek számukra, mint az öntörvényűség, és az önzőség. Viszont egyre gyarapodik azoknak a tábora, akik a két állatfaj tökéletes barátsága mellett (kutya-macska barátság !) teszik le a voksukat. Igazukat számos példa igazolja, igen megkapó az együtt alvó állatok látványa!

Amennyiben a családba kerülés feltétele a barátságosság, és kedvesség, akkor a gazdák tapasztalatai alapján összegyűjtöttük az öt legcukibb macskafajtát, aki örömet csempész a hétköznapokba.

Míg egyes macskák szívesen időznek akár idegenek ölében is, vannak olyanok is, akik rémülten bújnak el egy védett fedezékbe.

Tonkinese macska

Tacskómacska (Munckin macska): rendkívül különleges megjelenésű, emellett játékos macskafajta.

Skót lógófülű és a Skót állófülű macskák: nemcsak nyugodtak, de igen ragaszkodó cicák.

Ragdoll: A rongybaba macskaként ismert, játékos természete miatt kedvelt fajták közé tartozik.

Orosz kék macska: Nemcsak kecses ez a közepes macska, de smaragdzöld szemei lenyűgöző látványt nyújtanak.

Tonkinéz: a burmai-sziámi keresztezéséből alakult ki, nemcsak elegáns, de igen kedves jószág.