A világ legszegényebb országai
Érdekes

A világ legszegényebb országai

A világ legszegényebb országai között számos tényezőt figyelembe lehet venni, például a GDP per capita, az életszínvonal, a munkanélküliség, az oktatási és egészségügyi mutatók stb.

Casino di Venezia
Érdekes

A világ legrégebb óta működő kaszinója

A különböző embereket különböző dolgok nyűgözik le. Vannak akiket a dolgok nagysága nyűgöz le, mások szerint a gyors, gyorsabb, leggyorsabb a nyerő, vannak akiket a pénz nyűgöz le és végül vannak, akiket a dolgok történelme.

villámlás
Érdekes

Mit tegyünk, ha villámlik?

Hazánkban május és október közé tehető a zivatarveszélyes időszak. A lenyűgöző természeti jelenség azonban kockázatokat is rejt magában, és ha nem vagyunk tisztában a megfelelő biztonsági intézkedésekkel, az életünkkel is fizethetünk.

online tanfolyamok
Érdekes

Hatékonyabb a digitális online tanulás a hagyományos osztálytermi oktatásánál?

Online tanfolyamok vagy hagyományos osztálytermek? Napjainkban az online tanfolyamok és továbbképzések nagy népszerűségnek örvendenek, és egyre több vállalat és intézmény szervez online tanfolyamokat. Azonban nem mindenki van meggyőződve az online tanfolyamok hatékonyságáról, és nem is veszik igénybe a tanulás ezen formáját.

dubai-oltokodes
Érdekes

Öltözködés és szokások Dubaiban

Dubai napjainkban számos kultúra és vallás találkozásának a központja. Azonban kozmopolita városként az arab világhoz képest jóval több minden megengedett a viselkedés, és az öltözködés terén. Utazás előtt célszerű a következő szempontok alapján összeállítani az úti ruházatot, így kevés odafigyeléssel, és néhány egyszerű szabály betartásával felejthetetlen és zökkenőmentes lesz a nyaralás.

Monaco
Érdekes Utazás

A Föld legkisebb országai

Andorra, Vatikán, Lichtenstein, Monaco, San Marino stb. Mi a közös bennük? Mini állam valamennyi. Némely olyan apró, hogy beton közúthálózata a tíz kilométert sem éri el. Találunk köztük trópusi szigeteket, de a mini államok java a széttagolt Európában található, s egy kellemes sétával bebarangolhatók.

Apák napja
Életmód Érdekes

Apák napja

Az apák napját a világ számos országában ünneplik eltérő időpontban, Magyarországon június harmadik vasárnapján köszöntik az édesapákat.

Holdnaptár
Életmód Érdekes

Holdnaptár: Tudnivalók a Holdnaptárral kapcsolatban – Holdnaptárral az egészség is szabályozható?

A Hold az est ragyogó égitestje már évezredek óta lenyűgözi az emberiséget. Nagyon korán megtapasztalták, hogy az égitest változásaival különböző természeti jelenségek is együttesen jelentkeznek. A tapasztalatokból nyert tudás évezredeken át gyarapodott és az emberek a saját tevékenységükhöz fűződő feladatokat a hold fázisaival összhangban végezték.