Hajdúsító
Szépség

Van megoldás a hajhullás kezelésére

A kopaszodás, a hajvesztés az emberek közel felét érinti, nőket és férfiakat egyaránt. Ez a folyamat fizikai problémával nem jár ugyan, a lelkeket azonban megviselheti. Léteznek azonban olyan megoldások, amelyet segítenek kezelni a helyzetet.

Komoly lelki terhet okozhat az alopecia

Alopecia. Ez a latin kifejezés használatos a hajhullásra, hajvesztésre. Nem csak az ismert kopaszodásról van szó, hanem arról is, amikor egy autoimmun betegség következtében vagy foltokban – ez az alopecia areata –, vagy teljes egészében eltűnik a haj az ember fejéről. Sőt ez a probléma nem csupán a hajra, minden más szőrzetre is hatással lehet. Hogy mi okozza, arra nincs egyértelmű válasz. Lehet örökletes, kiindulhat a probléma a pajzsmirigyből, bőrbetegségből, vitaminhiányból, hibáztatják miatta a stresszt.

Talán felesleges is részletezni, mekkora teher ez egy embernek, nőnek és férfinak egyaránt. Egészen biztos, hogy megbámulják majd azt az utcán, akinek foltokban hiányzik a haja, vagy éppen nincs meg a szemöldöke. Alopecia esetén ezért oda kell figyelni az ebben szenvedőre, mert bár fizikai fájdalommal nem jár ez az elváltozás, a lelket ápolni kell emiatt.

Hajdúsító, hajpakolás – van természetes megoldás

A fenti változat ritkábban fordul elő, az androgén alopecia viszont az emberek jelentős részét érinti. Ez a klasszikus kopaszodás, amellyel a férfiak fele, a nők negyven százaléka küzd. Ez a probléma is jelentős, de kisebb, ráadásul kezelhető. A ritkuló hajfelületek ápolására több hatékony készítmény is kapható, ilyen a Gettik hajdúsító, amely káros kémiai összetevők nélkül segít a vékonyszálú hajjal rendelkező férfiaknak és nőknek. Nem oldja meg a problémát, de segít azt feledtetni azzal, hogy vastagabb hatást kölcsönöz a szálaknak.

A hajhullásra megoldást jelenthet egy tápláló hajpakolás is. A hatékony hajnövekedéshez megfelelően kezelt hajszálakra van szükség, ezt biztosítják a természetes összetevőjű hajpakolások. Jó hír, hogy ezeket otthon is el lehet készíteni, hiszen egyszerű összetevőkből állnak. Ez lehet az olívaolaj, a tojás, alkalmazható a banán és a mandulaolaj kettőse, de eredményes a vöröshagyma alkalmazása is, amely elősegíti a haj növekedését. Érdemes bővebben is utánanézni.

A fotó forrása: Roman Samborskyi / Shutterstock.com