házi krémes
Étel - ital

Házi krémes

25 dkg margarint 8 dkg liszttel összegyúrunk, tégla alakúra formázzuk, és hideg helyre tesszük.

A megmaradt lisztbe belekeverjük a maradék margarint, a sót, az ecetet és annyi vizet, hogy közepesen kemény rétestésztát kapjunk.

Hólyagosra dolgozzuk, hideg helyen pihentetjük, kinyújtjuk és a lisztes margarint a közepébe tesszük. A négy szélét ráhajtjuk és még háromszor hajtogatjuk. Minden hajtogatás közben pihentetjük. A kész tésztát kettéosztjuk és tepsi nagyságúra nyújtjuk.

Megszurkáljuk és forró sütőben, aranysárgára sütjük. A tészta másik felét ugyanúgy sütjük.

A krém készítése: 1 dl vízzel és 2 dl tejjel, 5 dkg fruktózt felteszünk forrni. A tojások sárgáját 1 dl tejjel és a pudinggal elkeverjük. Ha a tej forr, belekeverjük a pudingot és sűrűre főzzük. A tojások fehérjéjét nagyon keményre verjük a maradék fruktózzal, és a még forró pudingba keverjük.

Az elkészített krémet ráöntjük az alsó lapra, elsimítjuk és a felső lappal beborítjuk. Kockákra vágjuk. Ha a krémünk laza, a felső lapot külön vágjuk.

Hozzávalók:
• 35 dkg liszt,
• 35 dkg margarin,
• 1 kávéskanál ecet,
• 1 dkg só,
• kevés hideg víz,
• 3 db tojás,
• 10 dkg fruktóz,
• 1 csomag diétás vaníliás pudingpor,
• 3 dl 1,5%-os tej,
• 1 dl víz.

Összes tápanyagtartalom

19996 kJ/4771 kcal, 76 g feh., 319,6 g zsír, 393 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 999 kJ/238 kcal, 3,8 g feh., 15,9 g zsír, 19,6 g szénh.