fogyokura
Életmód

Villámdiéták: a gyors fogyás titka

Mindenki szeretne rekord idő alatt megszabadulni pár kiló súlyfölöslegtől és a villámdiéták tökéletes megoldásnak látszanak erre a progrémára. Ajánlott azonban odafigyelni, hiszen az étrend nagyon szigorú.

Azoknak, akik a lehető leggyorsabban szeretnének lefogyni, manapság számtalan villámdiéta áll rendelkezésükre. Az ilyen villámdiéták gyakran elég fárasztóknak bizonyulnak, mivel a fogyókúrák alatt jelentősen csökken a kalória-bevitel. Mindezek ellenére, napjainkban a villámdiéták népszerűbbek, mint valaha, mivel igen rövid idő alatt igen látványos a súlyveszteség. A gyors fogyókúrák hívei olyan személyek, akik minél rövidebb idő alatt szeretnének megszabadulni egy jelentős súlyfölöslegtől, ezért nem csoda, hogy a villámdiéták ennyire népszerűvé váltak a hollywoodi színésznők körében, akik hihetetlenül rövid idő alatt képesek lefogyni, és a legjobb formájukat hozni.

Villámdiéták – hogyan fogyjunk le minél gyorsabban?

Hogy mennyire hatékonyak a villámdiéták? Nos, igaz, hogy rövid idő alatt megszabadítanak a nem kívánt kilóktól, ennek ellenére csak pár napig (3-14 nap közötti időszakokra) ajánlott betartani őket. Egy villámdiéta sosem válhat megszokott, hosszú távú étrenddé, mivel a kalóriaszegény étrend komoly egészségügyi problémák kialakulásához vezethet. A legtöbb embernek a villámdiéták betartása komoly nehézségeket okoz, hiszen a fogyókúra alatt a szervezetbe bevitt kalóriamennyiség jelentősen lecsökken. A villámdiétázók nehezen tűrik az éhség okozta gyomorgörcsöket. Mindezek ellenére, a villámfogyókúrák hatékony módszernek bizonyultak arra, hogy minimális idő alatt megszabaduljunk a nem kívánt kilóktól. A villámdiéta kiválasztásában érdemes egy táplálkozás-szakértő véleményét, segítségét kérni. Íme, néhány villámdiéta, amely igazán gyors és hatékony

Limonádé-diéta

Nem kisebb híresség a limonádés fogyókúra elkötelezett híve, mint maga Beyonce Knowles. Az énekesnő ezzel a fogyókúrával 8-10 nap alatt kb. 9 kg-tól szabadult meg, így nem csoda, hogy megkapta a csenevész kislány szerepét az Oscar-díjas „Dreamgirls” címu filmben.

A limonádé-diéta lényege a fogyáson kívül az, hogy kiváló méregtelenítő kúra, amely az egész szervezetet kitisztítja. Ha sikerül napokig betartani a diétában kiszabott szigorú étrendet, a szervezetet hatékonyan megtisztítjuk a méreganyagoktól. Azok, akik ezt a szigorú étrendet betartják, legalább 10 napig, szó szerint csak vízen élnek. Nem hiába nevezik ezt a fogyókúrát éhségtúrának is, hiszen a fogyni vágyók semmit sem ehetnek, ellenben naponta 6-12 pohár limonádét kell meginniuk. Lehet, hogy ijesztőnek tűnik, a limonádéval fogyókúrázók azonban egy 10 napos kúra során 3-3,5 kg-tól szabadulhatnak meg.

Csirkehúsleves-diéta

Húslevessel fogyni komoly önmegtartóztatást jelent, mivel a kúra során a napi étkezések száma egyetlen reggelire korlátozódik. A napi folyadékbevitelről a csirkehúsleves gondoskodik, amiből a fogyni kívánók naponta fogyaszthatnak, annyit, amennyit csak akarnak. Húsleves-diéta esetén a reggeli lehet gyümölcssaláta, zsírszegény joghurt, vagy teljes kiőrlésű gabonapehely zsírszegény tejjel. Az ilyen fogyókúra csak nagyon rövid, 3-5 napos időszakra javasolt. A szervezetbe bevitt kalóriamennyiség drasztikus lecsökkentése, gyors, látványos eredményekkel jár.

A villámdiéták és más gyors fogyókúrás módszerek áldásnak számítanak a súlyfölösleggel küszködő emberek életében. A felsorolt fogyókúrák, ha sikerül következetesen betartani az előírt étrendet, nagyon hatékonynak bizonyulnak. Ennek ellenére fontos, hogy szakorvos tanácsát kérjük, aki kérésünkre megfelelő, személyre szabott módszert, illetve egészséges étrendet is javasolhat.