borapolas
Szépség

Az érett bőr ápolása

Az érett bőr számos ártalmas külső környezeti hatásnak van kitéve,ezért fontos, hogy folyamatosan gondoskodjunk megfelelő kondíciójáról.

Ápolása

Az érett bőr ápolását nem szabad elhanyagolni, elsősorban rugalmasságát, feszességét és megfelelő hidratáltságát kell szem előtt tartani. Fontos, hogy olyan arckrémet válasszunk, ami képes sokáig hidratálni és táplálni a bőrt. A krémnek tartalmaznia kell bizonyítottan ránctalanító hatású vegyületeket, mint a retinol (A-vitamin), hialuronsav, C-vitamin, peptidek, őssejtek, vagy Q10 koenzim. Olyan készítményeket válasszunk, melyek nem tartalmaznak túl erős hatóanyagokat. Az antioxidánsok sűrűsége, pl. C-vitamin ne haladja meg az 5 százalékot. Ha ennek megfelelően járunk el, felgyorsul a kollagénrostok termelődése és visszaépülése, a bőr feszes, rugalmas és egyenletes árnyalatú lesz.

Ha érett bőrre UV filterrel rendelkező krémet használjunk, ami egyúttal véd a nap káros sugaraitól. 50 év fölött a bőrnek rendszeres és szisztematikus ápolásra van szüksége. Javasolt például a nutrikozmetikumok használata, ezek összetevői között találhatunk értékes növényi eredetű kivonatokat. Ezek a készítmények látványosan feszesítik és mélyen hidratálják a bőrt. Érdemes külön éjszakai és nappali krémet választani. Nem ajánlott kitenni a bőrt hosszú időre, túl intenzív napsugárzásnak.

Kozmetikai kezelések

A gondos otthoni ápolás mellett érdemes igénybe venni kozmetikus segítségét is. Kiváló eredmény érhető el például mikrotűvel végzett mezoterápiával, ami a bőr mélyére juttatja a tápanyagokat, serkenti a bőr természetes regenerációját. Ezt a kezelést szike nélküli ráncfelvarrásnak is nevezik. A rendszeres mezoterápiás eljárás következtében a bőr láthatóan fiatalabb és megfelelően táplált lesz, a ráncok és barázdák eltűnnek.