látás hónapja
Egészség

Október a Látás Hónapja, még nem késő időpontot foglalni!

Évek óta az október az a hónap, amikor az egyik legfontosabb érzékszervünk a szemünk kerül előtérbe.  A Látás Hónapja kampány idén már 14 éves. Manapság az éleslátás alapvető szükséglet, a számítógép előtti munka mellett, de a vezetés során is egyre többeknek van szüksége szemüvegre, vagy kontaktlencsére. Ez a hónap remek alkalom arra, hogy szemünk romlását megvizsgáltassuk, és kedvező áron új szemüveget vásároljunk.

A szemüveg manapság nemcsak fontos munkaeszköz, de öltözékünk hangsúlyos darabjává vált. Egyre több tetszetős szemüveg kapható, és kifejezetten javítja a külső megjelenést is. Sajnos sokan vannak, akik nem megfelelő, illetve régi korrekciójú szemüveget használnak, amely nem csoda, ha általános rossz közérzetet okoznak. Ha fejfájásos panaszokat, vagy szem fáradékonyságot tapasztalunk magunkon itt az ideje, hogy egy ingyenes látásvizsgálattal meggyőződjünk a látásunk romlásáról. Manapság a munkakörülmények jelentősen átalakultak, az idő nagy részét monitor előtt ülve töltjük, szemünknek jóval többet kell fókuszálnia közelre, mint korábban, amely nemcsak a szem túlterhelését, de erőteljesebb látásromlást is előidéz.

A kampányban résztvevő üzletekben a legmodernebb optikai eszközök állnak rendelkezésre, a vizsgálatot szakképzett optometrista, és szemorvos végzi. Az üzletekben ingyenesen ellenőriztethetjük a régi szemüvegünket is, de a legnagyobb látáskomfort eléréséhez  tanácsokkal is ellátják a pácienseket.

Országszerte több mint 300 vizsgálati pont kapcsolódott be a Látás Hónapja 2020 kampányba. A www.latashonapja.hu/terkepes-kereso/ oldalon keresztül lehet a lakóhelyhez legközelebbi optikai üzletekről tájékozódni.

A legismertebb üzletek, mint a Vision Express a https://visionexpress.hu/szolgaltatasaink/online-idopontfoglalas/ és az Ofotért (https://www.ofotert.hu/szolgaltatasok/szolgaltatasok-latasvizsgalat  oldalán lehetőség van a vásárlóknak az időpontfoglalásra.