okj kepzesek
Cégvilág

Új pályázat a közép-magyarországi vállalatok k+f+i tevékenységének támogatására

Új pályázat érhető el a közép-magyarországi vállalatok kutatás-fejlesztési és innovációs (k+f+i) tevékenységének támogatására – hívja fel a figyelmet hírlevelében a PwC. A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) 2.1.1-15 pályázat keretében Budapesten és Pest megyében működő mikro-, kis-, és középvállalkozások, nagyvállalatok és maximum 3 tagú konzorciumaik nyújthatnak be pályázatot. Nagyvállalat abban az esetben pályázhat, ha a támogatási kérelemben bemutatja, hogy a projekt eredményéből, hasznaiból a kkv-k is részesülnek.
A támogatás összege maximum 500 millió forint. A rendelkezésre álló keretösszeg 5 milliárd forint.

A pályázati konstrukció célkitűzése a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

A maximum 24 hónap hosszúságú projekt keretében támogatás igényelhető többek között ipari kutatásra, kísérleti fejlesztésre, projekt előkészítésre és menedzsmentre, eszközbeszerzésre, épületek építésére, korszerűsítésére és immateriális javak beszerzésére.

A pályázóknak kötelezően vállalást kell tenniük a k+f+i tevékenységükből származó árbevételre, valamint a támogatott fejlesztéssel létrehozott kapacitások és információs technológiai fejlesztések 5 évig (kkv esetén 3 évig) történő fenntartására és üzemeltetésére.

A támogatási kérelmet 2016. február 29-től lehet benyújtani, a szakaszos értékelés első határnapja 2016. április 25.

Pályázati cikkek:

Az idősek körében is népszerű az Erzsébet-program
Erzsébet-program a kárpátaljai magyar gyermekekért
Erzsébet Program: az elmúlt két évtized legnagyobb táboroztatási programja zajlik
Irodalmi pályázat Kárpát-medencei középiskolásoknak