real madrid
Sport

Real Madrid: Középpontban a fiatalok a blancóknál

A Real Madrid mindig is arról volt híres, hogy saját nevelésű játékosok helyett a másoknál kimagaslóan jól teljesítő játékosok megszerzésére helyzete a hangsúlyt, elsősorban sztárjátékosok átcsábításából építkezett. Most viszont új játékospolitikával akarnak visszaülni Európa trónjára.

Jóllakott sztárok

A fővárosi alakulatnak sosem jelentett akadályt mélyen a zsebbe nyúlni, a sztárokból összegrundolt csapatnál eddig ki is fizetődött ez a módszer. Ugyan a rivális Barcelona Messi-érájában nem sok bajnokságot tudtak behúzni, de a 2010-es években, főleg Zinédine Zidane vezetésével nagyszerűen teljesítettek a Bajnokok Ligájában. 2018-ban azonban Zinade és Cristiano Ronaldo távozásával a csapat összeomlott, elveszett a lehengerlő stílus, no és az addig tizenkettedik játékosként őket kísérő szerencsecsillagjuk is elpártolt. Hiába jöttek az új edzők, a blancók nem találtak vissza a megszokott kerékvágásba. Sok szakíró és szurkoló egyértelműen Ronaldó hiányának tudta be az alulteljesítést, amiben természetesen van igazság, de még inkább szembeötlő volt a BL-mezőnyt verő csapat átlagéletkora. Az évek óta a Realban futballozó alapembereknek a motiválatlanságukat lehetett leginkább a szemükre hányni, de négy BL serleg után ez leginkább a vezetés hibájának róható fel. Azonban a nyerő útra történő visszatérés reményében nemcsak a visszacsábított Zidane-ban látja a megoldást a világ legértékesebb klubja, játékospoltikikájában is új szisztémát vezet be.

real madrid

A Barca elől elhappolni, akit lehet

A világ a csodálatát vívta ki anno, milyen hatékonyan ment az utánpótlás-nevelés a Barcelona iskolájában, az FCB Escolában, a gránitvörös-kékek a madridiakkal ellentétben saját nevelésű fiataljaikra építettek. Aztán elsősorban Brazília felé vették az irányt, az utánpótlásban kimagasló focistákra vetették ki hálójukat, akik vagy beválltak vagy busás haszonnal értékesítették őket az európai focipiacon. Legerősebb példa Neymár megszerzése volt a Real Madrid elől 2013-ban. Hogy utóbbiak ne járjanak mégegyszer úgy, hogy nem őket választja egy korszakos tehetség, átvették a Barca megoldását, az utóbbi időben teljesen más átigazolási politikát követnek, mint ahogyan azt korábban megszokhattuk tőlük, gyakorlatilag minden komolyabb potenciált jelentő fiatalt monitoroznak Brazíliában. Az elmúlt héten Reinier személyében újabb brazilt szerződtetett Real Madrid.

real madrid

Versenyhelyzet

A megújulási tervnek természetesen nemcsak a brazil fiatalok a részesei, a játékosügynökök minden ígéretes fiatalra lecsapnak. Tudják a csapatnál, milyen típusú játékosokra lesz szükségük, hogy konkurenciát teremtsenek a korábbi bajnok keretnek. És a fiatalok keményen nyomulnak. Nem fognak se tiszteletből, se bajtársiasságból félre állni. A közelmúltban a klubhoz szerződtetetett Militao, Jovic, Vinicius, Rodrygo nemcsak, hogy megmutatta, lehet rájuk számítani kiélezett helyzetben is, hanem épphogy meccseket döntöttek el kiváló teljesítményükkel.

Fogadna a Real meccseire? A legmegbízhatóbb totó és tippmix tippek egy helyen: nyero-tippek.com!