Las Vegas
Utazás

Junket turizmus: hogyan tervezzen önálló túrát

A szürke hétköznapok sodrában időnként érezni szeretné az ember a különlegességet, az örömöt és egy bizonyos mennyiségű adrenalint.

A szórakozás különböző fajtái közül a kaszinók iránt nagy a kereslet, és népszerűségük menthetetlenül növekszik. A kellemes időtöltés és az utazás összekapcsolása pedig a legjobb megoldás. Ezért a szerencsejáték rajongói beleszerettek az idegen országokba irányuló kaszinótúrákba. A szerencsejáték-helyekre való utazást junket turizmusnak nevezik. Nagyon kényelmes, ha a pihenést és a játékos szórakozást kombinálva kimehetnek a városba, pihenhetnek, napozhatnak, megnézhetik a nevezetességeket, múzeumokat.

A 19. század elején igazi szerencsejáték-boom volt Európában. A szerencsejáték fővárosa pedig Párizs volt. A briteknél már akkoriban divatos volt a sajátos szerencsejátékos utazás.

Az akkori idők híres emberei közül sokan rajongtak egy ilyen nyaralásért. A 70-es évek óta a kaszinó nagyon népszerűvé vált. Szerte a világon több ezer pénznyerő automata terem és nagy kaszinóközpont nyílt meg. A  legjobb kaszinó fogalma mindenkinél mást jelent, hiszen mindannyian másféle kihívásokat keresünk és a szolgáltatások szintje is helyenként változó. Kezdetben futball- és zenei témájú túrákat szerveztek: a rajongók és a szurkolók számára. De a szerencsejáték és a póker rajongóinak szóló junket túrák létrehozása a turizmusnak ezt az irányát új szintre emelte. A junket turizmus gyors fejlődésének másik ösztönzője a szerencsejátékok egyes országokban való betiltása volt, hiszen a világon mindenhol vannak gazdag szerencsejátékosok. És bár a fejlődés és a technológia lehetővé teszi számukra, hogy pénzért játszanak akár az online térben, a legtöbb játékos mégis szeretné átérezni az igazi szerencsejáték-hangulatot.

Szerződési feltételek

A junket turizmus előnye az, hogy kedvező feltételeket biztosít az utazó számára. Szinte minden költséget a fogadó fél visel: utazás, ellátás, viszont az ügyfélnek vállalnia kell bizonyos feltételek teljesítését. A szükséges tétmennyiség és a kaszinóban eltöltött idő is elő lehet írva, ha az utazó nem tud (vagy nem akar) megfelelni a szerződésben meghatározott feltételeknek akkor a kaszinó fenntartja a jogot, hogy bármikor leállítsa az ügyfél finanszírozását és megszakítsa a kaszinóban való tartózkodását. Ha az utazás a megbeszélt feltételek között történik, a szerencsejáték-intézetek vezetői a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtják a turistáknak attól függetlenül, hogy a turista nyer vagy veszít. A junket túrák lehetnek egyéniek és csoportosak is, több, egymást ismerő személy számára.

Önálló túra apró óvatossággal

A túra kiválasztásnál több szempontot is érdemes figyelembe venni, főleg ha önállóan szervezünk túrát. Figyeljünk a szolgáltató hírnevére, szakmaiságára és a szolgáltatási szintjére. Alaposan tanulmányozza át a szerződésben foglaltakat legfőbbképpen a vállalni kívánt kötelezettségeket. Általánosságban elmondható, hogy egy junket nem sokban különbözik bármely más turista úttól, ezért olvassa el az értékeléseket, elemezze az ajánlatokat, és tegye fel kérdését kapcsolattartóinak. Az óvatosságot soha nem lehet túlzásba vinni, mivel ez segít a legtöbbet kihozni a túrából. A szerencsejátékos turista számára a legizgalmasabb út az USA-ba tett utazás. Látni fogja Las Vegas lenyűgöző városát, ellátogat New York külvárosába, ahová Amerika leggazdagabb emberei jönnek játszani. A túra egyedi megrendelésével bármilyen lehetőség közül választhat: lakást, házat vagy akár egy teljes birtokot minden természetesen csak az anyagiakon múlik. A transzfer általában kényelmes buszokon vagy személygépkocsikon történik, egészen addig, hogy a vendéget közvetlenül otthonról egy luxus limuzinnal viszik el. A luxus vonatos transzferek népszerűek Japánban és az EU-ban. Az országok ugyanis jól kiépített vasúthálózattal rendelkeznek, és vannak olyan kényelmes kocsik, amelyek segítségével a játékost már a szerencsejátékházba való belépés előtt gondoskodás és luxus veszi körül. Nagy távolságok megtételekor a szervezők többféle légi utazást kínálnak. Ha a junket túra a legmagasabb színvonalon történik az ügyfelet helikopterrel viszik be a kaszinóba.

Összességében megállapítható, hogy szervezetten sokkal olcsóbb egy túra, mintha saját magunk gondoskodunk minden apró részletről. A szervezők segítenek dönteni az úticélról: hol milyen akciókat kínálnak, vagy hol a legkényelmesebb a szolgáltatás. Érdemes ilyenkor a nyelvi korlátainkat is figyelembe venni, hiszen minden részletet fontos lehet értenünk. Ha úgy tűnik minden megfelelő az Ön számára, akkor már csak élveznie kell a csodálatos utazását, ahol izgalmas, színes és ragyogó játékokat játszhat és kipihenheti a mindennapi rutinból fakadó fásultságát is.