nyerőgépek
Cégvilág

Hogy indultunk – Mivé lettünk? – Nyerőgépes játékok a múltban és most

A nyerőgépek születése

A nyerőgépes játékok az egyik legnépszerűbb lehetőségként érhetőek el az online kaszinók lehetőségei között, és szerte a világon mindenhol keresik is azokat. Az elmúlt években pedig ezen túl is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, köszönhetően az online térben megjelenő kaszinóknak.

Cikkünkben összeszedtünk minden fontos információt a nyerőgépek világáról, így ha még nem tudtad, most megtudhatod mikor születtek meg az első nyerőgépes játékok, és azt is, hogy azóta milyen fejlődési szakaszok jelentek meg az évek alatt.

Manapság már mindenkinek ismerősek a ma ismert klasszikus játékok, viszont a minőségi animációval rendelkező, telefonról és gépről is elérhető lehetőségek nem voltak mindig ennyire összetettek és könnyen elérhetőek.

Az első nyerőgép megjelenése

Egészen az 1900-as évekig kell visszamennünk, ha az első ma ismert formában elérhető játékgépet szeretnénk említeni, ami akkoriban még nemigen hasonlított a most elérhető lehetőségekre. Az első nyerőgép neve, a Liberty Bell volt, amely bár már nagyon hasonló volt, valódi pénz nyereményt még nem biztosított.

A Liberty Bell a jól ismert cseresznye, harang, káró szimbólumokkal rendelkezett, és ha sikerült a tárcsákon ugyanazokat a jelzéseket kipörgetni cukorkákat biztosított cserébe. Később viszont – pár tíz éven belül, megjelentek az első valódi pénzes kifizetést is biztosító játékok, amelyek már sokkal inkább felkeltették az emberek érdeklődését szerte a világban.

A játékgépek népszerűsége tehát már a az első megszületése után pár tíz évvel elindult, és egyre csak terjedt a világban. Amíg viszont először az emberek csak személyesen használhatták ezeket a játékokat, szép lassan egyre több országban tűntek fel, majd az 1900 -as évek végére szinte minden nagyobb városban elérhető volt pár típus belőle. Ekkoriban azt hitték, hogy a játék elérte a népszerűsége csúcsát.

A 2000 -es évek nyerőgépei

A 2000 -es évek viszont nem várt változásokat hoztak a teljes szerencsejáték iparban. Az első kaszinók – bár még csak valódi pénzes befizetés nélkül – de megjelentek, és mivel igény is volt rájuk a felhasználók részéről egyre több és több oldal vált elérhetővé az évek alatt. Amikor ráadásul az első valódi pénzes befizetést is biztosító játékgép is megjelent, a játékosok száma exponenciálisan növekedni kezdett ezeken a felületeken.

A nyerőgépek napjainkban

A mai játékgépek tehát egyáltalán nem hasonlítanak az első nyerőgépekre, ha pedig több tíz éve láttál utoljára ilyen játékot nagy meglepetésekben lehet részed, ha most keresel fel egy online kaszinó felületet. Az, hogy egyszerre több száz játék közül választhatsz minden minőségi kaszinóban ma már értelemszerű, viszont sok egyénileg a játékra vonatkozó extra funkció is felütheti a fejét a játékok alatt.

Ha például azt vesszük alapul, hogy a “régi” nyerőgépek 3 tárcsával és gyümölcsös szimbólumokkal várták a játékosokat, és mellé egy “új” nyerőgépet is kipróbálunk, hamar rájövünk hogy manapság mindösszesen a klasszikus jelzőt kaphatja meg a régen kiemelkedőnek tekinthető játékgép. Manapság már akár több száz nyerővonallal, akár 5 – 6 tárcsával és különböző tétek mellett érhetőek el a játékok, ráadásul extra kedvezményeket is kaphatunk általuk. A Scatter és a Wild szimbólumnak köszönhetően ingyenes pörgetésekre és bónuszjátékokra lehetünk jogosultak, de sok esetben “mindent vagy semmit” is játszhatunk a játékok alatt.

A mai nyerőgépek egy pörgetés alkalmával akár több millió forint extrát is biztosíthatnak, így pillanatok alatt milliomossá varázsolhatnak ha a szerencse melléd szegődik.

Mi vár ránk a jövőben?

A jövőben így azt mondhatjuk, hogy nehéz elképzelni azt, hogy a szerencsejátékok elvesztik a népszerűségüket a társadalomban, főleg ha figyelembe vesszük azt is, hogy egyre nagyobb és gyorsabb a technikai fejlődés erre az iparágra.

A játékok minősége évről évre egyre jobb, ráadásul szinte már azt is értelemszerűnek vehetjük hogy telefonról kereshetjük fel a minőségi kaszinók játékait – amíg ez pár tíz éve még elképzelhetetlennek tűnt. A VR pedig még ezen túli népszerűséget hozhat a szerencsejátékok eddig is méretes népszerűsége mellé.