alacsony butorok
Otthon

Alacsony bútort a nappaliba

Nagyon gyakran a nappali a sokfunkciósságából adódóan rengeteg bútorral kerül berendezésre, ez pedig sokszor kaotikus képet nyújt a belépőknek.

Az utóbbi idők divatirányzatai sokkal inkább az egyszerűséget és a praktikusságot akarják becsempészni a lakótér hangulatába. Ennek az egyik legegyszerűbb megoldása, ha az eltérő funkciójú részeket nem emeljük ki különböző hangulatú bútorokkal, hanem mindenhol ugyanazt a sémát alkalmazva egy hangulatelemet viszünk végig a téren.

Mostanában a bútorok egyre praktikusabbá válnak, gyakran a leginkább csak porfogásra jó díszítéseket mellőzik, azonban a praktikus és ötletes megoldásokban viszont gazdagabbak régebbi, kissé elavultabb társaiknál.

A régi nappali bútorok egészen más funkciójúak voltak a maiaknál. Régen a szekrénysor tartozéka volt a könyvespolc, a tárolópolc, a fiókos rész, a zárható szekrény, az üvegvitrin, illetve a ruhatároló rész is. Bizonyos, a régi sémát továbbvivő bútoráruházakban még mindig találkozhatunk ezekkel a típusokkal, pedig az igény lényegesen változóban van. A nappali mindössze a tévézés, az olvasás és a szórakozáshoz szükséges eszközök tárolására szolgál, így a bútok is mindössze ezek elhelyezésére szolgálnak.

A nappali régi bútorai sokszor egész falfelületeket is eltakartak, ezzel szembe a maiak sokszor csak a fel alsó szakaszán futnak végig, meghagyva így a szellős és átlátható hangulatot. Az egyszerűség és az átgondolt kialakítás előnye, hogy mindennek helyet kell biztosítania, méghozzá úgy, hogy a tér nem kelt zsúfolt és rendezetlen hatást.