Siracusa
Utazás

Siracusa látnivalók

Siracusa város Szicíliában található. Siracusa eredeti állapotában látható ősi belvárosa ma a Világörökség része.

A város évszázadokon át megélt történelme nagyon változatos és igen jelentős volt. Az idők során két hatalmas földrengés pusztított ezen a területen. Majd a második világháború idejében a háborúban résztvevő hatalmak bombázásai okoztak súlyos károkat a városban. Ezután a városban hatalmas fejlődések indultak be, melyhez az erőteljes iparosodás is hozzájárult.

Ma mintegy 125 000 lakosa van Siracusának. Az ide érkező turistákat a sok értékes látványosság és érdekes történelmi helyszín vonzza ide, ilyen a Dionüsziosz füle valamint egy különleges barlang.

Ezen kívül a főbb látnivalók között találhatók Ókori emlékek. A római amfiteátrum. Az Apollón temploma. Az Arethusza szökőkútja mely az Ortygia szigetén található.

A színház benne a cavea a legnagyobb, amit az ókori görögök valaha is építettek. A színház mellett található a latomìe, a kőfejtő ahol az ókorban rabokat tartottak. A leghíresebb üreg a Dionüsziosz füle néven ismert.

Siracusa látnivalók

A római amfiteátrum melyet részben a sziklás talajba vájtak. Az Arkhimédész sírköve a Groticelli nekropoliszban. A 6. században épület olümpiai Zeusz temploma a várostól három kilométerre található. Ezek után a nevezetes templomok felsorolása következik melyek csodálatos látványt és élményt kínálnak.

A Katedrálist Zosimo püspök építtette a 7. században. A templomnak egy fő- és két mellékhajója van. A belső részben a legértékesebb a márvány szenteltvíz-tartó, a St. Lucia ezüst szobra, Luigi Vanvitelli cibóriuma, és a Madonna della Neve c. szobor. A Santa Lucia bazilikája a bizánci korból fennmaradt templom. Legősibb részei is jó állapotban láthatóak, például a kapuzat három, félkör alakú apszissal. A templom alatt vannak a Szent Lúcia katakombái.

Siracusa Szállás

 


Booking.com

További kirándulási célpontok

Koppenhága látnivalók