Szabadidő

Online Kaszinó Magyarországon: Részletes útmutató

Az online kaszinók világa napjainkban

Elég csak pár száz évet visszamennünk ahhoz, hogy a kaszinók egy teljesen más világába jussunk el, pedig a játékok szinte kivétel nélkül ugyanazokat a lehetőségeket biztosítják azóta is. Az online szerencsejáték megjelenéséig persze sok dolognak kellett történnie, és azóta is hogy megjelent, elképzelhetetlen változások bontakoztak ki az évek alatt.

Ha például azt vesszük alapul, hogy amíg kezdetben csak pár játék közül választhattak a játékosok és nem sok lehetőségük volt bónusz játékokon részt venni, addig ma már kedvezmények és extra funkciók százait biztosítják a legmenőbb felületek. Az online játékőrület természetesen Magyarországon is akkora erőre kapott az elmúlt években mint szerte a világon, de azért mégis kiemelkedik kis hazánk a környező országok közül, ha az egy főre eső játékosok számát vizsgáljuk.

A legjobb online kaszinók természetesen mindent meg is tesznek annak érdekőben, hogy a felhasználók örömmel és újra felkeressék a weboldalukat. De akár azt is mondhatjuk, hogy a valaha elérhető legfelhasználóbarátabb formában kereshetjük fel a kedvenc játékainkat manapság. Ezalatt természetesen a játékok minőségbeli fejlődését is értjük, de ide sorolható az egyre szélesebb körben elérhető fizetési módok listája, a megbízható ügyfélszolgálat kérdése, és a menő egyedi funkciók is.

Akár új játékos vagy, akár már régi motoros aki új babérokra tör, cikkünkben megtudhatsz minden lényeges információt a kaszinók világáról. Megvizsgáltuk neked az online kaszinókat és játékaikat is, Magyarországra vonatkozóan, de átbeszéljük a legjobb funkciókat és lehetőségeket is amiket biztosít egy minőségi online kaszinó manapság. Ezen kívül pedig tippeket is adunk annak érdekében, hogy a maximumot hozhasd ki magadból a játékok alatt.

Mit ajánl egy online kaszinó manapság?

A funkciókat vizsgálva érdemes jó mélyre ásnod egy kaszinó lehetőségeiben, mert nagyon változó lehet 1- 1 felületen, hogy éppen mi az amit elérhetővé tett a játékosok előtt a fejlesztői csapat. Így mielőtt belevágnál a regisztrációba, érdemes megvizsgálnod az igényeidet és az alapján döntened, hogy mi az amit igazán keresel. Bár változó a lehetőségek listája a különböző kaszinókban, vannak olyan lényeges pontok amiket minden esetben figyelembe kell venned annak érdekében, hogy kiemelkedő élményekben legyen részed a választott szerencsejáték weboldalon.

Ha egy adott játék – így például nyerőgép érdekel, érdemes megvizsgálnod a kaszinó felületét nyerőgépekre vonatkozóan, mert amíg van olyan felület ahol alig pár tíz játék közül választhatsz, addig olyan is akad ahol több ezer is elérhető. Ezen kívül számításba kell venned a fejlesztők kérdését is, mert amíg vannak népszerű, megbízható szoftverek, addig előfordulnak olyan kaszinók, ahol inkább a kevésbé ismert neveket helyezik előtérbe. Magyarországon nagyon megosztóak a kaszinó felületek nyerőgépek szempontjából. Épp ezért érdemes inkább azokat a weboldalakat előtérbe helyezned, ahol neves fejlesztők játékai fordulnak meg. A 22Bet nyerőgépek és az egyéb népszerű magyar kaszinó felületek játékai viszont minden esetben megbízható szoftverrel rendelkeznek.

A legnépszerűbb kaszinó játékok

Első lépésként tehát mindenképpen meg kell határoznod, hogy melyik játék érdekel igazán, és az alapján kiválasztani a kaszinót, ahol eltöltenéd az idődet. A játékok különböző lehetőségekkel bírnak, ahogy a kifizetésre is változó esélyeid lehetnek. Ha például nyerőgépet választanál más és más RTP -vel, azaz kifizetési aránnyal rendelkező játékokat találhatsz, de az asztali és kártyajátékok is több változatban érhetőek el. Ezen kívül pedig különböző tétek mellett vehetőek igénybe, és azt is játéka válogatja, hogy melyiket próbálhatod ki ingyenes verzióban is.

Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb részleteket az egyes népszerű játékokról, hogy megkönnyítsük a döntésed azzal kapcsolatban, hogy melyikben lehetsz igazán profi.

Nyerőgépek

A legegyszerűbb és legnépszerűbb szerencsejáték típus a nyerőgép adta izgalmakban rejlik, de ahogy a kaszinókban található mennyiségük is változó, úgy a játékok maguk is különböző verziókban érhetőek el. Választhatsz a klasszikus 3 tárcsás nyerőgépektől kezdve egészen a legmodernebb játékgépekig bármit, a játékmenet szinte minden esetben más és más jellemzőkkel bír.

Amíg az új játékosoknak inkább az egyszerűbb nyerőgépek fognak bejönni, ha már profinak érzed magad később a funkciókban úszkáló bonyolultabb nyerőgépek közül is választhatsz. A pörgetéseket különböző tétek mellett, változó szorzók mellett teheted meg, és a bónuszjátékoknak hála sok sok ingyenes pörgetést kaphatsz az egyéb nagyszerű extra funkció mellé.

Érdemes viszont figyelned arra, hogy megbízható játékgépet válassz, mert manapság a piacon több ezer játék elérhető, a megszámlálhatatlan mennyiségű fejlesztőtől. Minden esetben javasolt megvizsgálni a játékok RTP arányát, mert ez fogja például azt megmutatni, hogy mekkora előnnyel bír veled szemben a nyerőgép. Ha olyan játék tetszene meg amely a 95% -os RTP -t sem éri el, érdemes inkább tovább állnod, mert sok száz másikat találhatsz ami akár 98 – 99% -os RTP -t is biztosíthat. Az RTP -vel kapcsolatos feladataid viszont egyszerűek: A lényeg, hogy minél magasabb legyen.

A megbízhatósághoz viszont az is hozzátartozik, hogy milyen fejlesztői csapat áll a játék mögött. Érdemes a minőségi, népszerű fejlesztők játékait keresned, mert ebben az esetben biztos lehetsz benne, hogy fer játék alatt próbálhatod ki a játékgépet. Ráadásul, a népszerű fejlesztők kezéből kerülnek ki a legnagyobb RTP -vel rendelkező játékok is, így több szempontból is érdemes figyelned erre a pontra.

Top 3 slot fejlesztő

  • Microgaming
  • NetEnt
  • Pragmatic Play

Rulett

Arra az esetre pedig, ha az asztali játékok jobban érdekelnek, de nem terveztél semmilyen stratégiát vagy kártyát használni, választhatod a rulett örömeit is. Manapság többféle változata is elérhető az eredetileg Franciaországból származó keréknek, és ha felkeresel egy minőségi kaszinó felületet könnyedén válogathatsz a rulett asztalok között.

Az amerikai rulettet például az egész világon játszák, így biztos hogy minden kaszinóban megtalálhatod, de választhatod akár a francia rulettet is, ha inkább magasabb esélyek mellett fognál hozzá a játékokhoz. A rulett asztalok pedig különböző tétek mellett érhetőek el, így akár nagyban, akár visszafogottan játszanál, megtalálhatod a hozzád illő lehetőséget. A legnépszerűbb kaszinók felületein ráadásul nyelvek és országok szerint is beülhetsz bármelyik asztalhoz, és lehetőséged nyílhat a játékok kipróbálására élőben – valódi osztó és valós időben játszott körök által – vagy normál módban is, emberek nélkül de ugyanúgy a szerencse kezére bízva magad.

A rulett kipróbálása előtt viszont érdemes megtanulnod a játékszabályokat, megértened a játék és a kerék működését, és átnézned azt is, hogy milyen kifizetéseket biztosítanak a tétek. Ez alatt arra gondolunk, hogy amíg arra fogadsz, hogy piros vagy fekete lesz a következő nyertes tipp kisebb kifizetéseket kaphatsz, de 50% -os esély mellett teheted meg a tétjeidet, addig egy bizonyos számra fogadva sokkal kisebb esélyed lehet arra, hogy nyerj, de épp ezért magasabb kifizetéssel is számolhatsz utána.

A legnépszerűbb rulett típusok

  • Francia rulett
  • Amerikai rulett
  • Európai rulett

Kártyajátékok

A kártyajátékok között megemlíthetjük a póker, baccarat és a blackjack lehetőségét is, bár a legtöbb esetben egy kupacban érhetőek el az online kaszinók felületén. Így, ha valamelyik kártyajáték érdekel jó eséllyel mindegyik felsoroltból hosszú listányi lehetőséget találhatsz, de fontos megjegyezni, hogy valójábal különböző játékokról van szó.

A kártyajátékok már kicsit több tanulást igényelnek, és tisztában kell lenned az összes szabállyal mielőtt belevágnál egy játékba, ahhoz hogy valóban végig is tudd játszani a kört. Ezek a játékok játszhatóak élő és normál módban is, így akár valódi játékosok és osztó társaságában is kipróbálhatod a taktikádat, de magányos farkasként is jól érezheted magad. Fontos viszont megjegyezni, hogy az élő játékok a legtöbb esetben magasabb limitek mellett érhetőek el.

A jó hír viszont, hogy kifejezetten népszerű játékokról beszélünk, így a legtöbb minőségi kaszinó felületén elérhetsz belőlük néhányat. A limitek és az asztalok természetesen különbözőek, de azt is kaszinója válogatja hogy milyen fejlesztővel áll kapcsolatban, így milyen szoftverek mellett játszhatóak a játékok.

A játékok természetesen a kártyázós szerencsejáték esetén is a szerencsén múlik, de azért van pár stratégia amit érdemes lehet elsajátítanod arra az esetre, ha szeretnél nagyokat szakítani. Attól függően természetesen változhat hogy mennyire kell komolyan taktikáznod, hogy milyen játékot választottál és attól is, hogy milyen téteket használsz, viszont arra az esetre ha szeretnél profi játékossá válni a szerencsejátékok világában, a kártyajátékok szabályaival mindenképpen tisztában kell lenned.

A legnépszerűbb kártyajátékok

  • Póker
  • Blackjack
  • Baccarat

Az elérhető fizetési módok listája

Amíg a személyes kaszinólátogatás során nyilvánvaló, hogy milyen úton kapod meg a nyereményed, addig az online kaszinó felületek használata alatt számolnod kell azzal is, hogy többféle fizetési mód közül választhatsz, attól függően hogy számodra melyik a megfelelő. Eltérhet ugyanis, hogy milyen átfutási idő mellett, milyen limitek érhetőek el a különböző felületeken, így amíg van olyan fizetési mód amivel akár azonnali átfutási idő mellett és pár ezer forinttól ki és befizetést kezdeményezhetsz, addig előfordulhat az is hogy több napot kell várnod, a több tízezer forint limit mellett elérhető fizetésekre.

Attól függően tehát, hogy melyik fizetési módot választod változó feltételek kell majd számolnod, és arra is figyelned kell, hogy extra költség is felmerülhet, ha nem neked való fizetési módot választottál. Ha például pár ezer forint befizetést kezdeményeznél mindösszesen havonta, nem biztos hogy érdemes egyből e pénztárcát nyitnod annak érdekében hogy feltölthesd a számlád, mert így mindenképpen számolnod kell egy, a pénztárcához kapcsolódó havidíjjal is.

Hasonló a helyzet a forint átutalással is, ahol a bankod által meghatározott átutalási díjakkal kell számolnod, akár kis összegű akár nagy értékű fizetést kezdeményezel. Ez a díj általában százalékos arányban van meghatározva.

Fizetés kártyával vagy utalással

Az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja a fizetéseknek, akár kifizetésről akár befizetésről van szó, a saját bankodhoz tartozó bankkártya vagy netbank használata. Ha például még új vagy a szerencsejátékok világában, és nem szeretnél nagyobb összegű befizetéseket kezdeményezni, az egyik legjobb lehetőség lehet ha ezek közül választod ki a fizetésed módját.

Ha például a bankártyás fizetési módot választod, használhatsz sima debit vagy hitel, azaz credit kártyát is, de sok esetben elérhető többféle prepaid kártya is. A legtöbb esetben Mastercard és Visa kártyát használhatsz, de a Maestro is ott van a lehetőségek között, ha esetleg külföldi kártyád lenne. Kártyás fizetés esetén általában azonnali átfutási idővel számolhatsz, de előfordulhat hogy több napig várat a kaszinó mire végrehajtja ezen az úton a fizetésedet. Épp ezért, érdemes minden esetben tájékozódnod a kaszinó felületén, mielőtt elindítod a fizetést.

Fontos megjegyezni, hogy néhány esetben extra költséggel is járhat ha kártyás fizetést használsz, és az is előfordulhat, hogy amíg befizetést tudsz kezdeményezni ezen az úton, addig kifizetést már nem. Ezen kívül pedig érdemes egyeztetned a bankoddal is, mert sok kártya nem ad lehetőséget arra, hogy szerencsejátékhoz köthető felületen intézhess befizetést. Ezt a bank előre rögzíti a szabályzatában.

Hasonló a helyzet az átutalásos fizetési lehetőséggel is, ami a bankod szabályaitól függően szinte minden esetben extra költséggel jár. Számolnod kell ezen kívül azzal is, hogy a banki nyitvatartási időtől függően változik mennyi idő alatt ér be a kért összeg a kaszinó felületére. Az azonnali átutalás ma már lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt megtörténjen a fizetés, de ez nem mindenhol elérhető, így érdemes utánajárnod a kaszinó ügyfélszolgálatán ennek, illetve annak is, hogy kifizetési módként használhatsz -e majd átutalásos fizetési módot.

Ebben az esetben viszont a kártya és a személyes adataidat sem kell kiadnod a kaszinó irányába, mindösszesen a számlaszámod látszik, amit nem tudnak semmilyen visszaélésre használni. Illetve a neved, ahogy a bankszámlakivonaton is feltüntetésre kerül a kaszinó neve.

Az elektronikus pénztárcák használata

Arra az esetre pedig, ha inkább szeretnéd elkerülni, hogy a kártyádat, vagy a főszámládat kelljen használni, különböző elektronikus pénztárcák is elérhetőek. Ezek minden esetben egy külön felülethez adnak hozzáférést, amit bármikor feltölthetsz azonnali átfutási idő mellett. Itt akár tarthatod és kezelheted is a pénzed, de arra is lehetőséget biztosít, hogy a céggel kapcsolatban álló kaszinók felületén való fizetésekre is használhatóak legyenek.

A legtöbb esetben számolnod egy havi költséggel, ami vagy százalékos arányban, vagy előre – csomagonként kerül majd meghatározásra, és akár átutalási költség is felmerülhet, ha tovább szeretnéd utalni a bevételed a főszámlád felé. Az e pénztárcák manapság kifejezetten népszerű fizetési lehetőségek Magyarországon, mert az egyik legbiztosabb annak az esélye hogy azonnali átfutási idő mellett, alacsony költségek által és egyszerűen teheted meg a kaszinó ki- és befizetéseidet ha ezt a fizetési módot választod.

A legnépszerűbb e pénztárcák a legtöbb esetben elérhetőek forintban is, de számolnod kell azzal is, hogy amennyiben nem körültekintően választottál, és csak euró vagy dollár elérhető, neked viszont forintban van szükséged a nyereményedre, átváltási költség is felmerülhet a ki és befizetés alatt.

Érdemes lehet például a Neteller, Skrill, Webmoney, Paypal felületét használnod, mert ezek azok, amiket a magyar játékosok előszeretettel keresnek. A felsoroltak minden esetben azonnali átfutási idő mellett használhatóak, és egytől egyig elérhetőek forintban való befizetésre is. De használhatod akár a Perfect Money, Payeer, Webmoney, Applepay vagy a Simple rendszerét is, a lényeg hogy figyelj arra, hogy csak megbízható e pénztárcákat használj a fizetésekre.

A legújabb csillag: Fizetés kriptovalutával

A kaszinó fizetések egyik legújabb csillagaként a Kriptovalutával történő feltöltést említhetjük. Mint befektetés persze már egy ideje elérhető a piacon, viszont mint fizetési mód teljesen új szereplőként jelent meg mindösszesen pár éve. Azóta viszont egyre nagyobb népszerűség övezi, így a játékosok oldaláról egyre többször felmerülő igény, hogy legalább az alap kriptovaluták elérhetőek legyenek be és kifizetési lehetőségként. Épp ezért, erre válaszul egyre több olyan online kaszinó jelenik meg a piacon, ahol elérhető néhány népszerű kriptovaluta mint fizetési mód.

A kriptovaluta előnyei között több mindent is említhetünk, köztük azt is, hogy független minden magyar számládtól és banki hozzáférésedtől. Természetesen bármikor lehetőséged lehet arra, hogy a bankszámlád segítségével töltsd fel a számládat, ahogy arra is hogy kiutalást kezdeményezz felé, de akár a kripto számládon is tarthatod az összeget.

Fontos viszont megjegyezni, hogy ezek a valuták nem igazodnak semmilyen központi árfolyamhoz, így az is előfordulhat, hogy bár általában nem nagy – de változás áll be az egyenlegben 1 – 1 kiutalás alkalmával. Épp ezért érdemes a népszerűbb valutákat preferálod, így a Bitcoin, Litecoin vagy épp az Ethereum kriptokat használnod, mert így biztosabb árfolyam mellett próbálhatod ki a kriptovaluták világát, mintha egy teljesen új valutába fektetnéd az összes pénzed.

Ez a lehetőség viszont minden esetben azonnali átfutási idő mellett, díjmentesen használható a kaszinó- és szerencsejáték felületeken, és találhatsz akár erre kialakított kripto kaszinókat is, ha ez a fizetési mód érdekel. Amennyiben jártas vagy a befektetések világában nem fog nagy gondot okozni a használatuk megtanulása, de ha még új vagy, és érdekel ez a világ egy nagyszerű lehetőséged nyílhat kipróbálni őket, és ötvözni a használatukat egy online kaszinó felületével.

A kaszinó appok és a mobil elérés

Arra az esetre pedig, ha egy ennél is kényelmesebb módot keresnél a szerencsejáték kipróbálásához, a legtöbb minőségi kaszinó lehetőséget biztosít különböző appok és mobil böngészős felületek elérésére is. Általában ugyanazzal a minőséggel és hasonló funkciókkal találkozhatsz ha egy kaszinó webes felülete helyett telefonról próbálod meg elérni a kedvenc játékaidat.

Attól függően természetese változhat, hogy milyen kaszinókat és játékokat érhetsz el hogy milyen készülékkel rendelkezel. Az iOS és Android elérés között van pár különbség, így érdemes a saját telefonodról utánajárnod az ezzel kapcsolatos információknak.

A telefonos elérés viszont egy sokkal gördülékenyebb, egyszerűbb és felhasználóbarátabb formája a kaszinók elérésének, hiszen így bármikor és bárhonnan felkeresheted a kedvenc játékaidat, és a befizetést is egy kattintással kezdeményezheted.

Hasonló a helyzet a mobil böngészős weboldalak kialakítására vonatkozóan, ráadásul ezen az úton azok a kaszinók is elérhetőek akik nem rendelkeznek külön letölthető applikációval. A gyorsaság érdekében bármikor berakhatod a felületet a könyvjelzők közé, és el is mentheted az adataidat, hogy később egy kattintással érhesd el a bejelentkezési folyamatot.

Külön jó hír, hogy telefonon keresztül akár a regisztrációs folyamatot is elvégezheted, így ha teljesen kikerülnéd hogy géphez kelljen ülnöd, a sok esetben lehetőséged lehet rá. A legtöbb esetben ráadásul a játékok mobilra is szinkronizálva vannak, így problémával sem kell számolnod, ha kizárólag ezen az úton játszanál.

A felelősségteljes szerencsejáték

Mielőtt belevágnál a játékok világába, érdemes egy önvizsgálatot is végezned, mielőtt teljesen elragadna a játékok mámora. Ez alatt azt értjük, hogy jó ha megszabsz pár határt, legyen szó pénzügyekről vagy a játékok mennyiségéről akár. Ezzel nemcsak a pénztárcádat óvhatod meg a felesleges veszteségektől, hanem saját magad is attól, hogy a játékok függőségének csapdájában találd magad.

Érdemes például egy heti vagy havi összeget megszabdnod amit maximum szerencsejátékra szánsz, és figyelned arra, hogy ezt a limitet semmi esetre se lépd át. Fontos megjegyezni azt is, hogy nem szabad elfelejtened a tényt, hogy a kaszinójátékok minden esetben a szerencsén múlnak. Nem érdemes tehát a nyereségre fix bevételként számolnod, még akkor sem, ha több alkalommal pozitív hónapokat zártál a játékok alatt. Csak olyan összeget tölts fel, ami nem fog hiányozni ha elveszíted, így nemcsak jobban fogsz örülni ha végül nyereséges napot zársz, de a kellemetlenségektől is megóvhatod magad ami a minuszokból származna.

Külön jó hír, hogy amennyiben úgy érzed te nem tudsz határokat szabni a befizetéseidnek a minőségi kaszinók felületén beállíthatsz egy heti vagy havi limitet, vagy kérheted az ügyfélszolgálat segítségét is, ha szeretnéd, hogy egy bizonyos összeg után ne csak ne akarj, hanem ne is tudj befizetést eszközölni a kaszinó felülete felé.

A szerencsejáték függőségből fel lehet épülni, de nem egyszerű, épp ezért sokkal fontosabb, hogy a megelőzésre tedd a hangsúlyt. Ehhez főként a tudatos döntéseidre lesz szükséged, de sok információt találhatsz az online kaszinók felületén is, mert a legtöbb esetben ők is külön részleget szentelnek erre a kérdésre.

Az online kaszinók Magyarországon

Azt mondhatjuk tehát, hogy manapság nagyszerű lehetőségeket biztosítanak az online kaszinók, ha a szerencsejáték világa érdekel. A magyar játékosok pedig szintén nem szenvednek hátrányban a játékokra és a funkciókra vonatkozóan. Új játékosként számolnod kell bár pár dologgal, így a fizetési módok, játékszolgáltatók vagy épp a játékok mennyiségével kapcsolatos kérdésekkel, de abban biztos lehetsz, hogy amennyiben minőségi kaszinót választanál erre a célra nagyszerű élményekben lehet részed.

Az elmúlt években történő óriási mértékű technikai fejlődés így azt mondhatjuk nem kímélte a kaszinóipart sem. Amíg például pár évvel ezelőtt alig néhány befizetési mód közül választhattál, addig manapság már kártyák, e pénztárcák és akár több kriptovaluta közül is választhatsz, legyen szó ki – vagy épp befizetésről. Ráadásul az azonnali átfutási idő lehetősége is mostanában kezdődött. Ezen kívül pedig a játékok minősége is sokat javult, ma már szinte azt mondhatjuk hogy elvárható egy minőségi kaszinó játékaitól hogy felhasználóbarát formában, mobilon és gépen egyaránt elérhetőek legyenek. Ugyanez vonatkozik a funkciókra is, és természetesen a fizetési módok elérésére is telefonon keresztül.

Így, akár nyerőgépek, akár asztali és kártyajátékok érdekelnek, manapság egy megbízható kaszinó felületén, szinte bármire lehetőséged lehet.