Vásárlás

Női kabátok és pulóverek testalkathoz igazítva

Egy jó női kabátnak 3 ismérve van: melegen tartja a testet, illetve stílusosan és csinosan áll. Egy tökéletes női pulóver pedig nemcsak trendi, de funkcionális és könnyen lehet hozzá öltözködni. Nézzük meg, milyen típusú alkatra, milyen női kabát és pulóver való.

 

Női kabátok és pulóverek különféle testtípusokra

Homokóra alkat
Itt a mellbőség és a csípő körmérete szinte ugyanakkora, illetve a derék ennek köszönhetően igen hangsúlyos szerepet kap. Erre az alkatra olyan női kabát az ajánlatunk, amelynek a derekán egy öv található, s a tökéletes összhatás érdekében érdemes itt arra ügyelni, hogy a kabát érjen tovább, mint a csípő vonala.

A pulóverek közül jó választás lehet bármi, amely kiemeli a derékvonalat, illetve a garbós vagy V-nyakú pulóverek is remekül állnak ezen az alkaton.

Körte alkat
Ebben az esetben a mellbőség és a derékméret jóval kisebb, mint a csípő, ezzel létrehozva egy bájos körte alakot. Itt próbáljuk meg elkerülni azokat a típusú kabátokat, amelyek a csípőig érnek, s helyettük olyan modellek közül válogassunk, amelyek kiemelik a vállat és a derekat, miközben nyújtják a lábakat.

Olyan pulóverek között érdemes válogatni ennél az alkatnál, amelyek elterelik a figyelmet a csípőről, így a nyitott kardigánok remek opciónak bizonyulhatnak.

Fordított háromszög alkat
Itt a vállak sokkal szélesebbek, mint a csípő, illetve gyakran társul hozzá vékony vagy átlagos méretű derékbőség. Ebben az esetben nem akarunk még nagyobb figyelmet vonzani a vállakra, így érdemes olyan női kabátok közül válogatni, amelyek idomulnak a testhez és nincs bennük rojt, fodrok vagy kiálló díszítőelemek.

Erre az alkatra pedig olyan alul passzos és hosszabb fazonú női pulóver legyen a választásunk között, amely kihangsúlyozza a csípőt.

Alma alkat
Az alma alkatúaknak ajánlott elvonni a figyelmet a derékvonaltól, hiszen ez nem olyan hangsúlyos, mint az előző testtípusok esetében. Jó választás lehet emiatt minden olyan rövidebb puffos dzseki, amely kiemeli és optikailag hosszabbá teszi a lábakat.

Alma alkatra olyan pulóvert érdemes választani, amelynek a nyaka ejtett, illetve laza, buggyos szabása van, hogy ne kapjon hangsúlyos szerepet a derék.

Petite alkat (160 cm alatti magasság)
A pöttöm alkatú hölgyeknek érdemes olyan fodroktól és kitüremkedő díszítésektől mentes kabátot választani, amely optikailag nyújtja a testet. Kiváló választás lehet például egy A-vonalú kabát.

A pulóverek között pedig olyan modellek közül érdemes válogatni, amelyek követik a test vonalát, illetve segítik nyújtani a felsőtestet anélkül, hogy összehúznák a lábakat.

Magas / téglalap alkat
Ebben az esetben általában a mell és a csípő körülbelül ugyanolyan széles, viszont a derék nem feltétlenül érvényesül.

Itt több opció is számításba jöhet, hiszen ezen az alkaton nagyon jól mutatnak a túlméretezett kabátok, a hosszú kabátok, illetve a derékszíjas modellek is.

Akiket hosszú lábakkal és nyújtott felsőtesttel áldott meg a sors, érdemes lehet olyan női pulóverek közül válogatniuk, amelyek segítik kiemelni a nőies vonalakat. Ezt meg lehet tenni egy derékszíjas kardigánnal, egy elöl fodros vagy rétegelt anyagú pulóverrel, egy buggyosabb stílusú poncsóval és övvel vagy egy nagy nyakkivágású kötött pulóverrel.