maldív-szigetek
Utazás

Luxusnyaralás a Maldív-szigeteken

Az Indiai-óceán szívében található Maldív-szigetek vidéke mesébe illő szépségű. Fehérhomokos strandok, kristálytiszta, azúrkék tengervíz, gazdag víz alatti élővilág és sok-sok napsütés vár minden utazót. Az itt eltöltött idő nem is lehet más, mint luxusnyaralás! Látogass el Te is a Maldív-szigetekre, kapcsolódj ki és gazdagodj felejthetetlen élményekkel!

A Maldív-szigetek hosszú partszakaszain öröm a sütkérezés, akárcsak a fürdőzés a kellemes hullámokban vagy a hűsölés a termetes pálmafák árnyékában. Itt pihenve paradicsomi látvánnyal találkozhatunk, bármerre is tekintünk. A Maldív-szigetek térsége tökéletes választás, ha párunkkal szeretnénk feltöltődni egy igazán romantikus helyszínen, ha a barátainkkal karöltve hódolnánk a vízi sportok széles palettájának, ha meglesnénk a szirti cápák vagy óriás teknősök világát, ha a családunkkal kirándulnánk és strandolnánk, vagy ha gyönyörködni kívánunk a szépséges mecsetekben is a kedvesen nyüzsgő főváros utcáin sétálva. Távol a világ zajától, a korallzátonyok és lagúnák ölelésében fekvő strandok és a víz alatti barlangok mindenki számára a tökéletes üdülést biztosítják.

Válogass a jobbnál jobb maldív-szigeteki szállások közül! A tengerre néző, meghitt hangulatú, maximális kényelmet nyújtó szállások minden igényt kielégítenek.

Tudnivalók a szigetekről

A Maldív Köztársaság egy szigetország az Indiai-óceánon és Ázsia legkisebb országa. 26 atollból, 1196 szigetből áll, amelyből csupán 200 lakott. A szigetek száma folyamatosan változik az évek során. Némelyiket ellepi a tenger, vagy mesterségesen létrehoznak egyet, azaz feltöltik homokkal. A sziget legmagasabb pontjának eléréséhez nem lesz szükséged különösebben komoly felszerelésre, ugyanis mindössze 2,5 méterről beszélünk. A szigeteket hosszú korallzátony veszi körül, ami az egyik legszebb a világon. A helyi élővilág igazán különleges, a szigetek legjellegzetesebb fafajtája a kókuszpálma, amelyet a csavaros pálma, majd a mangó követ. Állatvilágát a gyíkok, a gekkók, a hollók, a gémek, a sirályok és természetesen a halak alkotják. A vízalatti világ egyik leghatalmasabb lakója, a planktonnal táplálkozó cetcápa igen gyakori a szigetek környékén. Érdekesség, hogy a szigetvilágot Marco Polo az Indiai-óceán virága névre keresztelte.

A legelterjedtebb közlekedési eszköz a szigeteken a fából készült csúcsos orrú hajó, azaz a dhoni. Az elkészítésükhöz kókuszpálmát használnak fel, és a mai napig a helyiek készítik az egyik szigeten. A gyártás folyamatát generációról generációra adják tovább. A hajót, ami kifejezetten hasonlít a föníciaiak által használtra, vitorlával vagy kisebb motorral hajtják, a kormánylapátot pedig a tapasztalt kapitány irányítja a lábával.

Éghajlat és időjárás

A festői szépségű Maldív-szigetek igazán közkedvelt úti célnak számítanak a nyaralni vágyók körében, ez köszönhető a meleg, napsütéses helyi klímának is. A szigeteken az év nagy részében nagyon párás a levegő, a legszárazabb hónap a január és a február. A Maldív-szigetek éghajlata trópusi.

Az év folyamán két monszunra kerül sor – az északnyugat-monszun májustól októberig, a délkelet-monszun decembertől áprilisig tart. A júniusi és júliusi csapadék kellemes, esti zápor formájában hull alá. A Maldív-szigeteket a novembertől áprilisig tartó időszakban érdemes meglátogatni. De itt tulajdonképpen egész évben turistaszezon van.

A térség napi átlaghőmérséklete 30°C és 32°C között ingadozik, szinte egész évben. Éjjelente 24 °C és 27°C között mozog. A legmelegebbre februártól áprilisig lehet számítani, ilyenkor érkezik a legtöbb turista és a szállodák is mind megtelnek. Ezen kívül sokan érkeznek december közepétől január közepéig, sokan ugyanis itt töltik a karácsonyt és az Újévet. Teltházas szállodákkal és magasabb árakkal húsvét környékén is találkozhatunk. A víz kellemesen meleg, 27 °C-os átlaghőmérséklettel. Az idilli klímát az állandóan kellemes fuvallat teszi még kedvezőbbé.