szövetek
Vásárlás

Az egyik legjobb szövet nyáron és ősz elején – viszkóz

Hamarosan véget ér a nyár, de ez nem azt jelenti, hogy a meleg időjárásnak is vége szakad. Az indián nyár időszaka még tartogathat számunkra komoly meglepetéseket. Volt már rá példa, hogy szeptemberben vagy októberben olyan meleg volt, mint egy-egy nyári napon. A változékony időjárás miatt egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagból varrjuk a gardróbunk őszi kollekcióját. A mesterséges, növényi összetevőkön alapuló viszkóz, jó választásnak bizonyul. Mutatjuk is, hogy miért ebből az anyagból készítsünk őszi nadrágot, blúzt, ruhát vagy éppen szoknyát!

Milyen kritériumok vonatkoznak az őszi szövetekre?

Az őszi meleg napokon lényeges, hogy olyan ruhát viseljünk, amely jól szellőzik és könnyű a súlya, hiszen minél lágyabb anyagból készül egy ruha, annál elviselhetőbb azt hordani a melegben. A minőség is lényeges szempont. A viszkóz ruházatnak jó a nedvszívó képessége és élmény abban mozogni, hiszen maximális komfortot biztosít. Ezek a jellemzők pedig kedveltté teszik aktív sportruházat készítésére is.

A gardróbunkat ősszel is felfrissíthetjük saját készítésű ruhákkal – ruhák, szoknyák, nadrágok, blúzok, felsők –, amelyeket minőségi viszkóz anyagból is varrhatunk. Ez az anyag ugyanis számtalan pozitív jellemzővel rendelkezik a fent említett előnyös tulajdonságok mellett. A viszkóz anyagának selymes textúrája biztosítja azt a lágyságot és puhaságot, amely kellemes viseletet biztosít a legmelegebb őszi napokon is.

Ez a szövet ideális azok számára, akik egy luxustextilt keresnek, megfizethető áron. A lélegző, könnyű, puha és kellemes tapintású viszkóz anyag hipoallergén is, illetve egy sokoldalú anyagról van szó. A kínálatban fellelhetők a matt és fényes viszkóz jersey anyagok. Az egyszerű letisztult színek mellett, mint a fehér, a bézs, a szürke, a mustárszínű, a sötétszürke, a türkiz, a grafit, a párizsi kék, a kerozin színekkel is találkozhatunk. A viszkózból készült ruha sokáig a kedvencünk maradhat, hiszen a gyakori mosás ellenére sem fakul a színe.

A könnyű és szellős viszkóz jersey ruha

Előfordul, hogy csak nyár végén vagy ősszel van időnk kivenni a szabadságunkat és ilyenkor tudunk elutazni más országba vagy városba, hogy pihenjünk, lazítsunk, relaxáljunk. Amennyiben esti vacsorát, tengerparti sétát is tervezünk a párunkkal, mindenképpen varrjunk ebből a textilből egy alkalomhoz illő ruhát is. A romance nevet viselő viszkóz jersey anyagból egy romantikus stílusú ruhát is készíthetünk, melynek textúrája, stílusa és mintája nagyszerűen fokozhatja a hangulatunkat egy-egy nyári, őszi estén. Varrhatunk belőle maxi szoknyát, rövid ujjú és hosszú ujjú blúzt is. A viszkóz jersey anyag remek tulajdonságai nem csak az alkalmi ruha készítését teszi lehetővé. A szövetből varrhatunk tengerparti lenge ruhát, strandruhát, de még rövidnadrágot is az esti sétákhoz. A virágmotívumos viszkóz már csak azért is lehet az idei év kedvenc anyaga, mivel a virágos nyomatokkal díszített ruházat is helyet kapott a trend világában. Miért is vásároljunk virágos inget, szoknyát vagy blézert, amikor mi magunk is el tudjuk azt készíteni és még ilyen trendi szövetet is be tudunk szerezni a legjobb textil szaküzletben?

A viszkóz anyag alapvetően egy szellős anyag, de ha ősszel hidegebbre fordul az időjárás és rétegesen öltözködünk, azaz egy viszkóz ruhára egy viszkóz blézert is felveszünk, akkor ezzel elérhetjük, hogy kellő meleget biztosítson. Alapvetően azonban ez a szövet a melegebb napokon, évszakokban működik jól, hiszen nem annyira tartja a hőt, de a réteges öltözködéssel még ezt a hatást is elérhetjük.

A fotó forrása:
Dmitri Kalvan / Shutterstock.com