amszterdam
Utazás

Amszterdam látnivalók

Az Amszterdamba érkező turistákat a látnivalók színes és széles skálája fogadja. Nagy vonzerejük van a városban levő múzeumoknak, mint a Rijkmuseum és a világhírű Van Gogh múzeum. Egy érdekességként említhető a Szexmúzeum vagy a Piros lámpás negyedben található Hasis és Marihuána múzeum.

A városban érezhető romantikus hangulat, a pezsgő élet, a sokszínűség és az utcákat jelentő csatornák valamint a történelmi jelentőségű épületek látványa rabul ejti a látogatókat. A Dam a város főtere, hatalmas turista forgalommal, utcai előadóművészekkel. A téren látható a csodálatos Királyi Palota mely látogatható. Mellette magasodik a Nieuwe Kerk (Újtemplom), melyben időszakonként kiállításokat rendeznek. A téren látható még egy 22 méter magas szobora II. Világháborúban elesetteknek állít emléket.

amszterdam

A Piros Lámpás Negyed igen sok látogatót vonz. Valóságos szexuális vidámpark a hely. Maga a negyed nagyon szép látványnak is. A negyedben nagyon kedvelt látványosság a Casa Rosso, ez a hely egy nagyon drága szex színház. Az Amszterdami csatornák hatalmas mennyiségű vize láttán sok látogató elámul. Megérdemelten nevezik sokan Amszterdamot észak Velencéjének. A Leidse téren zajlik a város éjszakai élete. A téren rengeteg étterem, pub, coffeeshop, mozi és színház található. Nagyon híres a Rembrandt téris amelyen az egykori XIX. századi vajpiac volt, ma azonban ez a tér a Leidseplein párja, itt is bárok, hotelek, éttermek láncolata található.

amszterdam

A gyönyörű Vondelpark a zöld pont a városban, a helyet évente több millióan keresik fel. Nagyon nevezetesek a városban található piacok is, az Albert Cuyp piac 300 standjával Európa egyik leghíresebb és legforgalmasabb szabadtéri piaca. De igen jelentős még a Waterloo téri piac is amely kifejezetten a turistáknak ajánlott felkeresni. A Rembrandt Ház a világhírű holland festő volt lakóháza. Ma múzeumként üzemel, melyben megismerhető a festő élete. Csoda szép látvány a város Virágpiaca ahol virágok, növények, virágmagok és egyéb szuvenírek vásárolhatók meg. A turisták által a legismertebb hely a Madame Tussaud viaszmúzeuma, londoni mintára hozták létre, benne sok híres ember élethű másával találkozhatnak a betérők, és betekintést nyerhetnek Hollandia történelmébe is.

Kirándulástippek a Benelux államokban
Brüsszel látnivalók

További utazási ötletek
Playa de Maspalomas