munkavédelmi szandál
Vásárlás

5 dolog, ami miatt jó választás egy munkavédelmi szandál!

Bár nem a szandál az, ami először az ember eszébe jut, amikor munkavédelmi lábbelikről van szó, tény, hogy a megfelelő körülmények között számos előnye van egy ilyen viseletnek. Sok olyan munkakör létezik ugyanis, amelyek során nem csak kényelmes, de praktikus is lehet ennek viselése.

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat e lábbelikkel kapcsolatban, amelyek férfiak és nők számára egyaránt remek választást jelenthetnek.

1. Megfelel a munkavédelmi szabályoknak

Az első és legfontosabb tudnivaló ezzel kapcsolatban az, hogy tökéletesen megfelel a munkavédelmi szabályoknak bizonyos keretek között, ha szandált viselnek az ott dolgozók. Ugyanis a jelenleg érvényben levő szabályok értelmében bizonyos munkafolyamatok esetében kötelező a megfelelő ruházat viselése, ami nem csak akkor igaz, amikor kiemelt veszélyességi kategóriába tartozó fizikai munkát végez valaki. Vagyis könnyű fizikai munka esetén remek választás egy ilyen lábbeli, különösen akkor, amikor sokszor 10-12 órákat is végig kell állni egy műszak alatt

2. Hatalmas előny könnyebb fizikai munka esetén

A fentiekhez kapcsolódva tehát egy szandál remek társ lehet abban az esetben, ha el szeretnénk kerülni a baleseteket, de a munka jellegéből adódóan nincs szükség ehhez nehéz és strapabíró csizmára. Vagyis ha a saját helyzetünket tekintve úgy véljük, hogy az adott munkakörhöz remek választás lehet egy munkavédelmi szandál, akkor nem kérdés, hogy mindenképpen be kell szerezni egy ilyen lábbelit. Remek választás lehet az egészségügyben dolgozók számára, de a szépségiparban dolgozók, az árufeltöltők, a kasszások, sőt, a szalag mellett dolgozók is előszeretettel választanak ilyen viseletet. Professzionális kialakításuknak köszönhetőn bátran lehet számítani ezekre a lábbelikre olyan területeken, ahol nincs kiemelt veszélyhelyzet.

3. Számos különböző típus

Ma már számos különböző modell érhető el a munkavédelmi szandálok területén.
Létezik például olyan, amely hasított bőrből készült, légzésaktív béléssel ellátott, de léteznek olyanok is, amelyek csúszásmentes, kétrétegű talppal vannak kiegészítve. Emellett jellemző ezekre a szandálokra a magas kopásállóság, az olajállóság, valamint az átszúródás ellen védő megerősített talpvédelem is. A széles és stabil orrkialakításnak, valamint bizonyos esetekben az acél lábujjvédőknek hála pedig a magasból leeső tárgyak miatt sem kell aggódni.

4. Magas komfortérzet!

A jó szellőzés és a megfelelő kialakítás mind gondoskodnak arról, hogy egész napos kényelmet biztosítsanak a minőségi munkavédelmi szandálok. Mindez azt jelenti, hogy nem kell amiatt aggódni, hogy az egész napos állás miatt megfájdul az ember dereka vagy a háta, ráadásul biztosak lehetünk abban is, hogy nem fog beleizzadni a lábunk, sőt, az esetleges vízhólyagok vagy egyéb sérülésektől sem kell tartani.

5. Divatos kialakítás

A munkavédelmi szó hallatán sokaknak a ormótlan és legkevésbé sem divatos lábbelik jutnak eszébe, pedig ez ma már egyáltalán nem igaz. Ugyanis a minőségi munkás szandálok esetében a gyártók külön hangsúlyt fektetnek a kényelem és biztonság mellett a külcsínre is, vagyis a férfi és női munkavédelmi szandálok egyaránt esztétikus kialakításúak és a hétköznapok során is megállják a helyüket, utcai viseletként.

A fentiek alapján jól látható, hogy a munkavédelmi szandálok mind úgy lettek kialakítva, hogy garantálják a lábak biztonságát, ugyanakkor ezzel együtt a kényelmet is biztosítják a viselője számára. A számos modell között pedig mindenki megtalálhatja azt a típust, amely számára minden szempontból a legtökéletesebb.

Egy ilyen lábbeliben pedig még egy forró nyári napon is egy kicsit könnyebb a munka. Hiszen ezek a munkás szandálok speciális kialakításuknak köszönhetően állandó szellőzést és légáteresztést biztosítanak viselőjüknek, ráadásul a csúszásmentes talp és a minőségi anyagok biztonságossá teszik a munkavégzést.