avokádó
Életmód

4 magas kalóriatartalmú termék, amiket érdemes fogyasztani fogyókúra alatt is

Egyes termékek fogyasztása – habár kifejezetten kalorikusak – fogyókúra alatt is, akár étrend-kiegészítők használata mellett is ajánlott. Elsősorban olyan zsírokat tartalmaznak, melyek jótékony hatással vannak egészségünkre és szépségünkre.

Zsíros halak

Nem új jelenség, hogy a társadalmat nagyobb halfogyasztásra ösztönzik. Mivel „a hal jó mindenre”, ahogy egy régebbi kampányszlogen is mondja. És minél zsírosabb, annál jobb.

A hal nem csak fenséges ízével szolgált rá jó hírnevére, hanem elsősorban magas omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően. Ezek a savak csökkentik a keringési rendszer betegségeinek kockázatát, ráadásul erősítik az immunrendszert és enyhítik a gyulladásokat. Az olyan zsíros halak, mint a makréla, lazac, angolna, hering, pisztráng és sprotni sok A, D és E-vitamint is tartalmaznak.

Olíva olaj és repceolaj

Sütéshez a két fajta zsiradék a legegészségesebb. Hidegen is fogyasztható, például salátákhoz és előételekhez. Érdemes megemlíteni, hogy ezeket az olajakat kozmetikumokban is széles körben felhasználják. Az olíva olaj rengeteg E-vitamint tartalmaz, amitől bőrünk teltebb, gyönyörű és egészséges lesz. Hasonló felhasználási lehetősége létezik a repceolajnak is, habár helye elsősorban a konyhában van. Egyik legnagyobb előnye, hogy nagy mennyiségben tartalmazza a szervezet számára nélkülözhetetlen telített és telítetlen zsírsavakat.

olivabogyó

Mogyorók, diók

Dió, kesudió, mogyoró, földimogyoró, mandula, pisztácia – mind jótékonyan hat a keringési rendszer működésére, különösen gazdagok E- és B-vitaminokban, valamint telítetlen zsírsavakban. Nagy mennyiségben tartalmaznak magnéziumot, foszfort, vasat és cinket, értékes fehérje és folsav források.

Avokádó

Van valami a gyümölcsök kedvelőinek is. Ez az egzotikus finomság valóban kalóriadús, de egyúttal különösen egészséges is. Hasonlóan a már korábban említett termékekhez, tartalmaz zsírsavakat és folsavat, továbbá káliumot és luteint. Ez utóbbival gyengén látóknak különösen érdemes gazdagítaniuk diétájukat.

avokádó