svédmasszázs
Életmód

Klasszikus svédmasszázs: ezért próbáld ki!

A svédmasszázs az egyik leggyakrabban alkalmazott masszázstechnika, amelyet a svéd fizioterapeuta, Per Henrik Ling fejlesztett ki az 1800-as években. A rendszeres kezelések számos jótékony hatással bírnak az egészségre és a jólétre: cikkünkben összeszedtük a legnagyobb előnyeit.

Csökkenti a stresszt és a szorongást

A svédmasszázs enyhíti a stresszt és a szorongást, mivel segít csökkenteni a kortizol szintjét a szervezetben. A terápia során felszabaduló endorfinok pedig boldogságérzetet és jó közérzetet okoznak.

Enyhíti a fájdalmat

Svédmasszázs során a masszőr megnyújtja és lazítja az izmokat, így segítve a fájdalomcsillapítást. Már egyetlen kezelés hatékonyan enyhíti az izom-, ízületi és krónikus fájdalmakat.

Segíti az izomregenerációt

Az intenzív testmozgás és a sportolás után a svédmasszázs hozzájárul az izomregenerációhoz és a felépüléshez. A masszázs során ugyanis fokozódik a véráramlás, aminek köszönhetően nagyobb mennyiségű oxigén és tápanyag jut az izmokhoz.

Javítja a vérkeringést

A svédmasszázs hatékonyan serkenti a vérkeringést, amely elősegíti a sejtek oxigén- és tápanyagellátását. A kezelés alkalmával az artériák kitágulnak, így a vér könnyebben áramlik a szervezetben.

 Segít az alvásproblémákon

Az alvásproblémákkal küzdők rengeteget profitálhatnak a svédmasszázsból, miután elősegíti a relaxációt és a stressz csökkentését. Akik rendszeresen eljárnak masszíroztatni, jelentős javulást tapasztalhatnak mind az alvás minőségében, mind annak hosszában.

Javítja az immunrendszert

A svédmasszázs javítja az immunrendszert is: a kezelés segít a toxinok és egyéb méreganyag eltávolításában a szervezetből. A limfacsomók aktivizálódnak, így felgyorsítják az anyagcserét, valamint a szervezet méregtelenítését.

 Segít az emésztési problémák kezelésében

A hasi területen felgyülemlett feszültségek oldásával a svédmasszázs pozitív hatással van az emésztésre. Megnyugtatja a bélfalat, aminek köszönhetően kezelhetők az emésztési problémák és a székrekedés.

Csökkenti az izomfeszültséget 

Az izomfeszültség csökkentése nagyon fontos azok számára, akik sokat dolgoznak ülő pozícióban vagy rendszeresen végeznek nehéz fizikai munkát. A svédmasszázs során a masszőr hatékonyan kezeli az izomfeszültséget, amely elősegíti az izmok ellazulását és nyújtását.

Tipp: a Central Harmony Massage Studio hivatalos szakképesítéssel rendelkező terapeutái az egyéni igények szerint alakítják a svédmasszázs kezeléseket, legyen szó hagyományos svédmasszázsról vagy egzotikus lávaköves masszázsról.