munka Pécs
Munka

Home office helyett car office – avagy munka négy keréken!

Sokan dolgoznak ma az otthon melegéből, mások az irodában, megint mások a gyárban és így tovább. Nekik igazából mind mindegy, hogy esik-e vagy fúj. De kevés szó esik azokról, akik egész nap úton vannak – a sofőrök, a futárok, az áruszállítók. Ők azok, akik télen-nyáron, akár szélsőséges időjárási körülmények között sem válogathatnak, van-e kedvük kimenni az utcára.

Bőven akad munka a szállítás-fuvarozás területén!

A szállítás-fuvarozás területén számos munkalehetőség fellelhető – akár a vidéki városokban. Jó példa erre Pécs, ahol számos hazai és nemzetközi nagyvállalat, logisztikai cég telepedett már le. Így pedig a jó, megbízható munkaerőre is nagy szükség van. Pécs álláslehetőségeit és álláshirdetéseit itt találod: pecsallas.hu.

Amennyiben érdekelnek a helyi szállító, fuvarozó állások, nézz körül a https://pecsallas.hu/allasok/szallitas-fuvarozas linkre kattintva!

Mennyit lehet keresni sofőrként, futárként vagy áruszállítóként?

Egy kamionsofőr, vagy nemzetközi vizekre evező profi sofőr, aki sokat van távol, akár bőven az átlagon felüli béreket kereshet meg. Nem mindegy tehát, milyen járművet és hol vezet valaki. A helyismeret, a nyelvtudás szintén olyan tényezők, amelyek befolyásolhatják a sofőrök fizetését.

Egy “helyben” dolgozó futár vagy áruszállító is szépen kereshet, ráadásul a munka-magánélet egyensúlyt is sokkal inkább érvényesül – és további bevételt jelenthet a jatt is. Aki pedig boltok között szállítja az árut, akár egy-egy ételre-italra is számíthat az erőfeszítéseiért.

Mit hoz a jövő a profi sofőrök számára?

Sokat hallani a robotokról, az önvezető járművekről és azokról a szakmákról, ahol az emberek elveszíthetik a munkájukat. Ez nagyon-nagyon hosszú távon a sofőröket is érintheti, de egyelőre azért nem tart ott a technológia, hogy Európában és Magyarországon belátható időn belül magukat vezessék a kamionok, és humanoid robotok hozzák ki nekünk a megrendelt árut.

Egyelőre tehát azt lehet mondani, aki ma áll sofőrnek, még jó darabig nem kell aggódnia, sőt, olyan rést tölt be, amire a szinte “határok nélküli” világban és szabad kereskedelemben óriási szükség van. Hiszen egyre több a rendelés, a csomag, és már nem feltétlen a legközelebbi boltba megyünk le vásárolni, hanem Németországból, Kínából szerzünk be egyes termékeket magunknak – ami egyben azt is jelenti, hogy valakinek a szállítást is meg kell oldania – amihez végső soron sofőrökre is szükség lesz.

Kép forrása: freepik.com