Munka

Gyerekkorod kedvence a kürtőskalács, de nem tudsz kinőni belőle? Nem is kell!

A kürtőskalács sokunk gyerekkori kedvence, de aligha bírunk kinőni belőle. Igazi hungarikum, ha pedig meglátjuk, megérezzük, nem bírunk ellenállni neki. Na és persze hálát adhatunk az égnek, hogy van, aki elkészíti nekünk! Amennyiben mi magunk is szeretnénk ezzel foglalkozni egész nap – ha kibírjuk, hogy nem esszük meg az összeset közben –, könnyen megtehetjük, hiszen a kínálatnak futnia kell a kereslet után e téren.

Álláslehetőség átlagnál magasabb fizetéssel kürtőskalács-készítőként!

Amennyiben valaki kürtöskalács-készítéssel szeretne foglalkozni, szüksége lesz némi kézügyességre, de a jó kommunikációs készség, a teherbírás, a dolgozni akarás és a talpraesettség szintén fontos kritériumok. Az olyan helyeken pedig, ahol dübörög a turizmus, különböző szezonokban és egyéb alkalmakkor, még nagyobb szükség van a munkájukra. Ilyen például Eger városa is, ahol nem csupán a karácsonyi vásárok idején, hanem szinte egész évben sok a turista – nem beszélve a helyi lakókról és az aktív mindennapokról.

Kürtőskalács-készítő, eladó állás Egerben, átlagnál magasabb kereseti lehetőséggel – az EgerAllas.hu oldalán megtalálhatod a legjobb munkalehetőségeket!

A kürtőskalács készítésének mestersége

A kürtőskalács a magyarság egyik jelképes otthonából, Erdélyből származik. Igazi hungarikum, elkészítése hagyomány, és sosem megy ki a divatból.

Az édes sütemény kelt tésztából készül, amit hosszú csíkokra vágnak, majd fahengerre tekernek és cukorba hempergetnek. A hengerre tekert tésztát parázson vagy speciális kürtőskalács sütőben aranybarnára sütik, közben folyamatosan forgatják, hogy egyenletesen süljön. Az elkészült kürtőskalács ropogós kívül, belül pedig puha és illatos, gyakran dióval, fahéjjal vagy kókusszal szórják meg. Ez az édesség nem csak finom, hanem a közösségi események elmaradhatatlan része is, ahol a sütés folyamata szórakoztató látványosságot nyújt a résztvevőknek.

Amennyiben szeretné valaki megtanulni a kürtőskalács elkészítésének mesterségét, az egyik legjobb módja, ha egy hozzáértő mellett munkába áll és napról napra gyakorol. Így pedig akár már otthon a családot és rokonokat is megajándékozhatjuk majd a finomságokkal.

Mikor van a legnagyobb szükség a kürtőskalácsos eladók munkájára és mire van szükség a munkába álláshoz?

Mint említettük, a kürtőskalács eladók munkájára a legnagyobb szükség fesztiválok, vásárok és ünnepi rendezvények idején van, különösen a karácsonyi és húsvéti időszakban, valamint a nyári turistaszezonban. De ma már nem ritka, hogy lényegében az év 365 napján nyitva áll egy-egy bódé, hiszen folyamatos a kereslet.

A munkába álláshoz alapvető feltételek közé tartozik az élelmiszer-biztonsági szabályok ismerete és betartása, a megfelelő felszerelés (kürtőskalács sütő, alapanyagok), valamint az udvarias, ügyfélbarát hozzáállás és a korábban felsorolt szempontok egyaránt.

Kép forrása: freepik.com