Otthon

Frissítsd fel a bútoraidat nyárra!

Nyakunkon a nyár, a strandolás mellet a lakásfelújítások, átalakítások és a lakás frissítésének ideje. Mindenki szívesen varázsolja újjá otthonát vagy cseréli le a régi, már nem használt, kevésbé szeretett bútorait, de valljuk be, azért ez sok esetben igencsak pénztárcaterhelő dolog. Most egy olyan ötletet hoztunk, amely pénztárcabarát módon segít az otthonod megújulásában, ráadásul szakemberre sem lesz hozzá szükséged. Csak egy kis kreativitás, nagy lelkesedés és kitartás szükséges hozzá, na meg némi bútorszövet és kellékek. Igen, jól sejted, a kárpitozásra gondoltunk.

A kárpitozás sokakat megijeszt, pedig valójában nem egy bonyolult folyamat, csupán egy kis időre és kitartásra van szükség ahhoz, hogy új ruhába öltöztethesd régi bútoraidat. Az interneten számos videót és leírást, de még online tanfolyamot is találsz az otthoni kárpitozásról, így könnyedén újjá varázsolhatod a nagyitól örökölt, de már erősen megkopott fotelt, étkezőszékeket vagy akár a kanapét is. Kedvenc bútoraidnak nem kell feltétlenül a hulladékok között kikötnie, egy kis kreativitással csodaszép darabokat készíthetsz belőlük, amelyek az otthonod ékei lehetnek.

A kárpitozás egyik legnagyobb kérdése: milyen bútorszövetet válassz?

A bútorszövet megválasztásánál ne csak a színt vagy a szövet mintázatát vegyük figyelembe és azt, hogy az újonnan kárpitozott bútor hogyan mutat majd a leendő helyén, hanem a bútor használatának megfelelően a szövet további tulajdonságaira is ügyeljünk. Egy napi használatú étkezőszéket érdemes magas kopásállóságú, strapabíró szövettel kárpitozni és ugyanez igaz például a tévézéshez használt kanapénkkal is a nappaliban. Ugyanakkor egy ritkábban használatos, inkább dekoratív olvasófotel bátran kaphat kisebb kopásállóságú, kifejezetten finom szövésű bársonyhuzatot, a kültéri pihenőszékünkre pedig érdemes UV álló és vízlepergető kültéri szövetet választanunk.

Széles stílusválaszték, minőségi bútorszövetek

A Rug & Roll webshopjában igen széles szín-, és mintaválasztékban kínál olyan strapabíró bútorszöveteket, amelyekkel te magad is könnyedén felújíthatod bútoraidat. Legyél akár a vintage vagy a romantikus stílus szerelmese, megtalálhatod a kedvenc darabodat, de a klasszikus vagy éppen a modern minták kedvelői is bőven találhatnak megfelelő bútorszövetet! Találsz náluk síkszövött, zsákvászon hatású, bársonyos felületű, egyszínű, mintás, vízlepergető, műbőr, textilbőr, de akár UV álló kültéri bútorszöveteket is.

Minden egyes Rug & Roll bútorszövet magas kopásállósággal rendelkezik, így nem kell attól tartanod, hogy a frissen felújított bútorod hamar ülőfelülete hamar elkopik vagy elszakad, megsérül.
A bútorszövetek között ráadásul olyat is találhatsz, amely egy úgynevezett Aqua Clean speciális védőréteggel felületkezelt szövet. Ez a védőréteg nem engedi a szövetre csöppenő szennyeződéseket bejutni a szövet szálai közé, így a szennyeződések egy kis víz és egy nedves törlőkendő segítségével pár perc alatt maradéktalanul eltávolíthatóak, vegyszerek használata nélkül!

Ha szeretnéd igazán jó minőségű bútorszövettel felújítani kedvenc bútorodat, látogass el a Rug & Roll webshopjába és garantáltan nem fogsz csalódni!