motorsport
Sport Szabadidő

A motorsport fogadásának szépségei

A motorsportok és a sportfogadás

Amikor sportokról, sportfogadásról esik szó, akkor az emberek többnyire a labdarúgásra vagy éppen kosárlabdára gondolnak, vagy egyéni sportok tekintetében a tenisz fogadások jutnak az ember eszébe kapásból. Pedig ma már bőven nem csak ezt jelenti a sportfogadás, a piac bővülésével ugyanis szinte mindenre lehet már fogadni, így motorsportokra, sakkra, esportokra és akár televíziós műsorokra is. És már nem is kell ott ülnünk a számítógép előtt, hogy fogadhassunk egyet vagy akár megnézzük ezeket az eseményeket. Hiszen ha megnézzük például a bet365 applikáció kínálatát, akkor azonnal látni fogjuk, hogy nem csak fogadni tudunk már egy ilyen bet365 mobil alkalmazás segítségével.

Nézhetünk élőben sporteseményeket, böngészhetünk statisztikákat és bemutatókat, leírásokat is megnézhetünk. Nem csoda, hogy például a bet365 vélemények nagyon pozitívan nyilatkoznak arról a kínálatról, amit ez a bukméker kínál. És ha valami igazán izgalmas fogadásra vágyunk, akkor labdarúgásról például érdemes egyszer-egyszer kitekinteni a motorsportok világába. Hiszen ma már a legtöbb bukméker, így a bet365 mobil app is számtalan eseményt és sok ezer fogadási piacot kínál motorsportokra, főleg Forma-1-re, ralira vagy éppen motorversenyekre. Úgyhogy ha éppenséggel a murván száguldó autókra akarunk fogadni vagy Hamilton és Verstappen harcába akarunk beszállni, mindig találunk nekünk való eseményeket. A következőkben néhány érdekességet és jótanácsot osztunk meg a motorsportokra való fogadással kapcsolatban!

A motorsport fogadásának szépségei

Nagyon fontos kiemelni, hogy a motorsportok világának csúcsszereplője a Forma-1, minden egyes versenyhétvégén sok száz piacra fogadhatunk és nem csak a versenyek, de az edzések és időmérők vonatkozásában is. És a motorsportok esetén kínálják a sportfogadások világának talán legmagasabb szorzóit még az esélyesek vonatkozásában is a bukmékerek, így már csak ezért is érdemes körbenézni a fogadási lehetőségek között.

Az élő fogadás is jellemzője ennek a sportnak, főleg annak tükrében, hogy mennyire dinamikus és pörgős egy-egy verseny, pillanatok alatt történhet egy kicsúszás vagy egy előzés. Ráadásul a motorsportoknál szokott előfordulni a legtöbb új piac megjelenése, hiszen egyre több és több új verseny kerül be a kínálatba, ezzel párhuzamosan pedig újabb és újabb piacok jelennek meg. És nem is kell belevágnunk azonnal, szimplán csak egy bet365 mobil letöltés vagy más bukméker appjának letöltése után böngésszük csak végig milyen szédületes a kínálat. Ráadásul mobil eszközről nem csak fogadhatunk, de a pénzügyeket is intézhetjük, a bet365 mobil befizetés talán még gyorsabb is a tesztünk szerint, mint PC-ről.

Van mindenesetre néhány olyan stratégia és taktika, amit figyelembe kell vennünk, amikor motorsportokra fogadunk. Először is tisztában kell lennünk a szabályokkal és a lebonyolítással, hiszen ez befolyásolhatja egy-egy versenyen a versenyzők teljesítményét. Gondoljunk bele, a Forma-1-ben egy-egy pontszerzés létfontosságú lehet a konstruktőrök bajnokságára, miközben a szezon végén már kevésbé fognak hajtani azok, akiknek mindegy egy-egy pluszpont.

Ráadásul fogadhatunk körökre, távolságra, időre, technikai tényezőkre, végeredményre és így tovább. De nem csak a Forma-1 népszerű nagyon a fogadók körében, de például a Moto GP is, amelyben egy időben komoly magyar esélyekre is lehetett tippelni. Itt például meghatározóak az időjárási körülmények, így nem földtől elrugaszkodott az az elmélet, hogy időjárás előrejelzést is figyeljünk fogadás előtt, alatt. Hiszen vannak pilóták, akik eszméletlenül jól mennek a száraz felületen, de amikor kicsit is csúszóssá válik az aszfalt, komoly problémáik lesznek.

motorsport

A Forma-1-en kívül is van élet

Más a helyzet például a raliban. A rali mostanában vált csak népszerűvé a fogadók körében, többnyire csak a legnagyobb bukmékereknél találunk fogadási eseményeket, de azok is főleg a legnagyobb sorozatra vonatkoznak. És hát ralira nem igazán könnyű fogadni, mert annyira sok tényezőt kell figyelembe venni, mint az

  • adott pálya,
  • szakasz,
  • az adott pilóta,
  • az autó,
  • a navigátor,
  • a korábbi eredmények és így tovább.

Persze szerencsés a helyzet, mert azért mindig van 3-4 nagyon komoly esélyes, akik a legjobb technikai háttér birtokában azért esélyesebbek a többieknél.

És talán ami nagyon fontos a motorsportok fogadásához, hogy nem kell fókuszálnunk a végső győztesre. Fókuszáljunk szakaszgyőztesre, legjobb időre, legnagyobb mért sebességre vagy éppen arra, hogy lesz-e büntetés egy adott futamon. Ezekhez nem kell minden dinamikát teljesen ismernünk, pár statisztika segítségével már elindulhatunk. Mert ugye ha a végső győztesre akarunk tippelni, akkor csakis mások véleménye alapján tudunk ennek nekikezdeni, ami egy technikai sportnak félrevihet minket. Oké, Lewis Hamilton toronymagas esélyes minden futamon a Forma-1-ben, de azért ritka az ilyen különleges helyzet, raliban vagy MotoGP-ben pedig nincs is.

Szakértőnk, Kollar Aladar többször is hangsúlyozta már cikkeiben, hogy nem szabad hagyni, hogy nyomás alá kerüljünk, ne játsszunk nyereménykényszerben, az a lényeg, hogy élvezzük a sportot, élvezzük a fogadást, minden más csak járulékos haszon. És a motorsportok ehhez tökéletes választásnak tűnnek, hiszen egy-egy verseny bőven eltart annyi ideig, hogy közben tesztelgethessünk magunkat, olvashassunk és kipróbálhassuk az élő fogadás előnyeit is. Persze mindig kezdjük csak kicsiben, aztán majd akkor kezdjünk el tényleg nagyban fogadni, ha már úgy érezzük, hogy kontrolláljuk a fogadásainkat.