Rakott zöldbab

rakott zöldbab

Jó dolog a rakott krumpli, de már egy kicsit unalmas! És a világ tele van kipróbálni való, rétegezhető receptekkel.

Hozzávalók: 80 dkg zöldhüvelyű bab (konzerv is lehet, de akkor a levét öntsd le), 15 dkg bacon, 1 fej vöröshagyma, 2+1 evőkanál olaj, 1 darált csirkemellfilé, 1 tojás, 4 dl tejföl, fél dl tej, 20 dkg füstölt sajt, só, bors, majoránna

  • Készítsd el a rétegeket: a vöröshagymát és a bacont vágd fel kockákra, majd két-három evőkanál olajon fonnyaszd meg.
  • Add hozzá a darált csirkemellet, fűszerezd sóval, borssal, majoránnával és pirítsd kifehéredésig. Ekkor keverj bele egy finoman felvert tojást. Szűrőkanállal szedd ki a zsiradékból.
  • A helyére tedd be a zöldbabot – ha nem konzerv, akkor kevés víz és só hozzáadásával párold közepesen puhára.
  • A mártáshoz dolgozd össze a tejfölt és a tejet egy egész tojással. Egy olajjal kikent jénai tál aljára szórd a zöldbab felét, tedd rá a húsos ragut, erre ismét zöldbabot, majd öntsd a tetejére a tejfölös mártást. Fedd be az egészet reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőbe kb. 35 perc alatt süsd készre.

Az elkészítéshez nézd meg hol találod a legolcsóbb élelmiszer alapanyagokat a https://minden-akcio.hu/ oldalon és válaszd ki a legkedvezőbb opciót.